TRAGEDIJA: Srušila se jedrilica, POGINUO PILOT Aleksandar Veg - Volim Podgoricu

TRAGEDIJA: Srušila se jedrilica, POGINUO PILOT Aleksandar Veg

Dežurni ljekar Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici potvrdio je agenciji „Beta“ da je pilot je poginuo. Ekipa hitne pomoći je došla na mjesto pada letelice i konstatovala smrt pilota, dodao je dežurni ljekar.

Vazduhoplovna jedrilica srušila se danas oko 15.30 sati u ataru sela Veliki Radinci, kod Sremske Mitrovice, a instruktor letjenja Aleksandar Veg (58) je poginuo, potvrđeno je „Blicu“ u Aero klubu Sremska Mitrovica, čiji je nastradali pilot bio član.

Aleksandar Veg bio je profesor mehatronike na Mašinskom fakultetu u Beogradu, važio je za iskusnog letača i instruktora, a dozvolu za pilotiranje dobio je još prije 35 godina.

– Jedan od najboljih profesora na fakultetu, vrhunski stručnjak, sve samo najljepše može o njemu da se kaže. Ovo je zaista velika tragedija – rekao je kratko za “Blic” dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Veg je važio i za iskusnog letača i instruktora, dozvolu za pilotiranje dobio je još prije 35 godina, a profesor je vikende provodio na sportskom aerodromu u Velikim Radincima sa prijateljima iz Aero kluba Sremska Mitrovica.

Uviđaj je u toku i još se utvrđuje kako je došlo do pada letelice. Policija obavlja uviđaj po ovlašćenju nadležnog tužioca i Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Republike Srbije.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com