FOTKA O KOJOJ SVI GOVORE: Karađorđević i patrijarh uz Anu Brnabić - Volim Podgoricu

FOTKA O KOJOJ SVI GOVORE: Karađorđević i patrijarh uz Anu Brnabić

Fotografija nastala na inauguraciji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na kojoj nasmijani poziraju prestolonaslednik Aleksandar Drugi Karađorđević, patrijarh srpski Irinej i mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić, po mnogima je jedna od najupečatljivijih koja je nastala te večeri.

Oko nje se podigla velika prašina, ali čini se da je njome i defeinitvno stavljena tačka na sve spekulacije u javnosti da je Srpska pravoslavna crkva bila oštro protiv izbora Ane Brnabić za premijerku, mada je iz Patrijaršije to nekoliko puta i demantovano.

Profesor i socijolog Vladimir Vuletić za “Alo!“ ocenjuje da je susret njih troje koji je ovekovečen, najbolja slika Srbije koja je mogla da ode u svijet.

– Prosto je. Slika njih troje zajedno nam govori da smo mi normalna zemlja. Ovo nam pokazuje i da je svima njima naša zemlja iznad svih ostalih stvari koje su njihovi identiteti, a da je svima njima zajedničko da se bore sa Srbiju, da imaju pozitivan odnos prema njoj, i da se za nju žrtvuju. Ova slika govori više od hiljadu riječi – kaže naš sagovornik. On se osvrnuo i na negativne komentare vezane za ovu fotografuju.

– Zluradost je čudo. A poenta je u tome da svi oni koji su na čelu da kažemo organizacija vide dalje i bolji i više im je stalo da naša zemlja bude iznad svih nas i naših pogleda. Na komentare se ne treba obazirati jer su najčešće organizovani i politički motivisani. Prestolonaslednik odražava tradiciju srpskog naroda, patrijarh je naravno duhovni pastir značajog dela građana Srbije, a mandatarka je predsednica Vlade, nema prostora da se svako ko normalno razmišlja na bilo koji način oko toga ljuti – konstatuje naš sagovornik.

(Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com