GLAVNI ODBOR SNP-a: Milićevi protivnici napustili sjednicu - Volim Podgoricu

GLAVNI ODBOR SNP-a: Milićevi protivnici napustili sjednicu

Protivnici predjsednika Socijalističke narodne partije (SNP) Srđana Milića napustili su danas sjednicu Glavnog odbora (GO) te partije.

Oni su to učinili nakon što je odbijen predlog da se sjednica odloži, jer Milić nije u državi. Lider SNP je trenutno u Italiji.

Sjednicu GO je, prema saznanjima “Vijesti” napustilo više od 40 članova.

Članovi koji su napustlii sjednicu iskazali su nezadovoljstvo načinom vođenja sjednice kojom je predsjedavao Branko Ivanović.

Struja suprotstavljena Miliću, optužuje Ivanovića da je prekršio statut.

Među članovima GO koji su napustili sjednicu bio je i predsjednik Opštinskog odbora SNP u Beranama Dragoslav Šćekić koji je pozvao članstvo partije da podigne glas protiv nasilja nad statutom i kako je kazao privatizacije partije.

“Ja i kolege smo predložili da se  zakaže sjednica predsjednika opštinskih odbora i sjednica izvršnog odbora kako bi na tim sjednicama pripremili odluke, uz pomoć naših pravnika iz partija i došli do zajedničkog rješenja kako bi donosili jednoglasne odluke. Jedan dio ljudi nije htio da ide u pravcu dogovora i ne mogu da shvatim da poziv na dogovor neko ne želi. Pogotovo kada se partija nalazi u složenoj situaciji. Meni je žao, ali ćemo svakako pozvati naše članstvo da daju glas protiv nasilja nad statutom i protiv privatizacije partije. Mi to nećemo dozvoliti i naći ćemo način da to spriječimo”, istakao je Šćekić.

Na novinarsko pitanje na koje pojedince misli kada govori o privatizaciji partije, Šćekić je kazao: “Prije svega u ovom momentu ako je neko uzeo da predsjedava nestatutarno, onda je na sebe preuzeo veliku odgovornost i na sve one koji su ovih dana izjavljivali napadajući pojedince, počevši od dosadašnje potpredsjednice do onih koji stoje iza ovih stvari. Jonice itd”.

GO SNP je danas trebalo da usvoji odluku o sazivanju Osmog kongresa partije.

Na prethodnoj sjednici, održanoj sredinom juna, Glavni odbor je konstatovao ostavku Milića.

Na današnjoj sjednici je takođe trebalo da se otvori unutarpartijski postupak za predlaganje predsjednika SNP, članove Glavnog i Nadzornog odbora, Statutarne komisije i predstavnike Osmog kongresa.

Za dnevni red bili su predloženi i odluka o kriterijumima i postupku predlaganja kandidata za predsjednika SNP, odnosno o kriterijumima, broju i načinu utvrđivanja predstavnika za Osmi kongres partije.

GO je trebalo da razmatra i odluke o postupku predlaganja i načinu izbora članova Nadzornog odbora i članova Statutarne komisije, kao i Predlog rokovnika najvažnijih aktivnosti koje je neophodno realizovati za pripremu Osmog kongresa.

Bila je predložena i analiza o realizovanim aktivnostima i rezultatima na lokalnim izborima u Herceg Novom, kao i odluke o popuni članova GO SNP.

Grupa od 52 funkcionera SNP je ranije pozvala na poštovanje partijskog Statuta i jedinstvo svih koji idejno pripadaju toj stranci, ocjenjujući da je dosadašnji lider, Srđan Milić, katastrofalnim vođenjem doveo SNP do gašenja.

Oni su ocijenili da je zakazivanje 26. sjednice GO SNP, koja je posljedica prethodne, takozvane “elektronske” sjednice, definitivno pokazalo da je ta partija dovedena na najniže grane od svog postojanja.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com