IZLAZNE ANKETE IZBORA U ALBANIJI: Partija koju predvodi Edi Rama pobjednik izbora - Volim Podgoricu

IZLAZNE ANKETE IZBORA U ALBANIJI: Partija koju predvodi Edi Rama pobjednik izbora

Vladajuća Socijalistička partija, koju predvodi Edi Rama, pobjednik je današnjih parlamentarnih izbora u Albaniji, pokazuju izlazne ankete, prema kojima će ta stranka ostvojiti između 45 i 49 odsto glasova.

Kako je prenio Rojters, procenjuje se da bi Socijalistička partija mogla da osvoji više od 71 od 140 mesta u parlamentu.

U Albaniji su održani deveti parlamentarni izbori od pada komunističkog režima Envera Hodže 1991. i prvi od punopravnog članstva te zemlje u NATO i dobijanja kandidatskog statusa za priključenje Evropskoj uniji.

Izborna komisija je produžila rok za glasanje za jedan sat, odnosno do 20 časova, zbog slabog odaziva.

Albanski premijer Edi Rama postavio je više poruka na Tviteru i Fejsbuku u kojima poziva ljude da izađu na glasanje, prenosi AFP.

“Glasajte, glasajte, glasajte”, napisao je na društvenim medijima nakon što su albanski zvaničnici saopštili da je izlaznost iznosila samo 35,78 odsto do 16 časova.

Na izborima su se ponovo suočile dve vodeće koalicije predvođene Socijalističkom strankom i aktuelnim premijerom Edijem Ramom i opozicionom Demokratskom strankom Ljuljzima Baše.

(rts.rs)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com