Ispovijest Podgoričanke: Plakala sam od bolova, a dr mi je rekao “Nema medicine koja vam može pomoći” i otišao! - Volim Podgoricu

Ispovijest Podgoričanke: Plakala sam od bolova, a dr mi je rekao “Nema medicine koja vam može pomoći” i otišao!

Više čitalaca Portala Volim Podgoricu kontaktiralo nas je poslije priče Podgoričanina koji se žalio na neljubaznost i neprofesionalan odnos ljekara i medicinskog osoblja.

Njihove priče imaju jednu zajedničku crtu – nezadovoljstvo i ogorčenje odnosom ljekara i medicinskog osoblja u zdravstvenim ustanovama. Da ne bi bili optuženi za neobjektivno optuživanje, moramo napomenuti da svi rado pohvale ljekare koji su ljubazni i savjesni. Zar je to previše tražiti od onih koji su odabrali humanu profesiju i na svoje školovanje potrošli dobar dio života. Ako mnogo toga nedostaje u crnogorskom zdravstvu iz objektivnih razloga, ne postoji razlog niti smije biti neljubaznosti, neprofesionalnosti i nevaspitanja prema pacijentima koji dolaze da zatraže pomoć.

Želim da ispričam moje iskustvo iz Urgentnog centra, prije tri noći, kada sam otišla jer sam imala nesnosne bolove u uhu, kaže naša čitateljka. – Za jaku upalu uha, dobila sam samo kapi. Drugi moj dolazak kod istog ljekara poslije tri sata rezultira time što odbija da mi da antibiotik iako sam u užasnim bolovima. Posljedica: natiču mi limfne žlijezde do pola vrata i dobijam temperaturu. Doktor iz ambulante (novi), poslije jednog dana i dvije noći agonije u bolovima mi daje antibiotik a danas i pojačava dozu. Prijatan, pažljiv u nježan. Ovaj iz Urgentnog!? Daleko mu lijepa kuća i da ne radi sa pacijentima, posebno ne noću. Jer, ne dolazi se u šetnju u Urgentni u jedan posle ponoći, pa opet u četiri!, navodi u dahu Podgoričanka čiji identitet je poznat redaklciji. 

Izvještaj iz urgentnog, kako kaže, ima samo naznaku da je dolazila u 1:15 posle ponoći.
Drugi put u 4:15 nije htio da mi, na moje molbe da AB. Rekao je, potpomognut tehničarom Draganom (tako je taj tehničar, ili medicinski brat rekao da se zove) “Nema medicine koja vam može pomoći!” Okrenuo se i otišao.

Dao mi samo kapi. To je bilo srijeda na četvrtak. U petak dobijam Ab od drugog ljekara iz poliklinike a danas mi taj isti ljekar i povećava dozu kako bi mi što prije sanirao upalu.

Ljekar iz Urgentnog bloka mi je rekao da dođem na  kontrolu u ambulantu u 9h, ne rekavši da se zakazuje od 7 do 8h. Onda sam čekala, u bolovima sat i po i primili su me preko reda, priča čitateljka. 

Ona dostalja i izvještaje na kojima se vide prepisani ljekovi i pojačanje doze na 2×2 na 12 sati Cefaleksin uz Nimulid za bolove.
-Na moju sreću nesreći naišla sam na divnog doktora koji me pitao šta pijem, kako ponosim, šta mi najbolje umiri bol i Nimulid je dat uz obostran dogovor. Taj divan doktor se zove Vladimir Pavićević. Ovog prvog neću ni da pominjem javno ali hoću svugdje i svim prijateljima kako ne bi pošli kod njega, kaže Podgoričanka koja je još uvijek otečena i u bolovima. 
ičanin
-Strašno je to što nisam mogla objasniti, pored tri reda suza, a odrasla sam osoba , da imam jake bolove! Strašno i to što mi nije rekao da se javim ponovo ako je jaka upala, ako dobijem temperaturu, ako nateknem… Nego trpim i gutam brufene čekajući ostatak noći, pa dan, pa još cijelu noć do ambulante.
I dalje sam natečena, iako sam popila već 5 Cefaleksina. Proći će, ali, nije trebalo ovako. Nehumanost i neprofesionalizam ljekara u Crnoj Gori su najveći problem našeg zdravstva. Ima i drugačijih primjera i njih treba istaći, baš kao i ove loše, zaključuje ova Podgoričanka.
 
 

1 komentar

  1. Super diary! I actually enjoy how it is easygoing on my eyes and also the information are good scripted. I am questioning how I might be notified whenever a newborn post has been successful. I have signed to your rss feed which must make the trick! By!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com