JAHTA OSTALA BEZ POGONA u međunarodnim vodama, pomoć stigla iz Herceg Novog - Volim Podgoricu

JAHTA OSTALA BEZ POGONA u međunarodnim vodama, pomoć stigla iz Herceg Novog

Da je opravdano postojanje nove EmergenSea komercijalne mreže, za pomoć i intervencije na moru, disperzovana u 77 baza na obali Mediteranskog mora, potvrđuje i jučerašnji primjer kada je uspješno iz nevolje u međunarodnim vodama izbavljena jedna od jahti sa vezom u Porto Montenegru, piše portal “Radio Jadran”.

Iskusni pomorac, Toni Ivičević, vlasnik franšize EmergensSea za Crnu Goru je rukovodio akcijom. Priča za Radio Jadran da je juče u 13h dobio poziv od zaposlenih u Porto Montenegru i informaciju da je jedna jahta ostala bez pogona na 40 nautičkih milja od obale.

– Jahta „ N Viky“ je duga 22 m, sa 5 članova posade. Stupio sam u kontakt sa Nešom Banićevićem iz Marine Zelenika. Kada smo dobili tačne kordinate krenuli smo. Plovidba do njih je trajala nekih 2.30 h. Našli smo ih u međunarodnim vodama. Dobrom kordinacijom i profesionalizmom smo uspjeli u najkraćem roku da obavimo zadatak – navodi Ivičević.

On se i u budućnosti nada ovako dobroj saradnji EmergenSea Montenegro i Marine Zelenika.

Inače ova mreža odnedavno funkcioniše u Crnoj Gori, odnosno u Herceg Novom, čime se naša zemlja pridružuje Hrvatskoj, Italiji, Francuskoj, Sloveniji i Grčkoj. Sjedište baze je u marini Lazaret u Herceg Novom.

Ono što EmergenSea mrežu čini pouzdanom jesu posebno opremljena brza plovila, odgovarajuća oprema, 24 satna dežurna logistika, edukovan kadar za pomoć i intervencije na moru, dopremu, pratnju ili osiguranje raznih manifestacija.
Učlanjenjem u bilo koju od EmergenSea baza, plovilu ili skiperu na raspolaganje se stavljaju ostale baze, što omogućava bezbjednu i sigurnu plovidbu širom Mediterana.

Plan je i otvaranje baze u Baru ili Budvi. Za sada imaju dva broda, jedan je Ris Marin 8,5 metara sa motorom od 270 KS i još jedno manje plovilo za dostavu goriva, rezervnih djelova i ostalog materijala.
Broj za hitne intervencije +382 68 112 122, dostupan je 24 sata.

(RadioJadran)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com