Kontroverznom biznismenu iz Nikšića određen pritvor - Volim Podgoricu

Kontroverznom biznismenu iz Nikšića određen pritvor

Kontroverznom biznismenu iz Nikšića Ranku Raduloviću (57) određen je pritvor zbog sumnje da je nelegalno držao oružje i eksplozivne naprave, saznaje Pobjeda. On je uhapšen u petak nakon devetomjesečne istrage kojom je Tužilaštvo utvrdilo da je on organizovao prenos oružja koje je nikšićka policija zaplijenila 11. oktobra prošle godine kod jezera Slano u Nikšiću.

Hapšenje Naime, policajci su tada uhapsili Radulovića, Radoša Petrušića i Ratka Martinovića nakon što su u automobilu kojim su se vozili pronađeni tri pištolja sa ukupno 71 komadom pištoljske municije. – Pregledom vozila koje su osumnjičeni koristili takođe su pronađena i dva pancirna prsluka – saopšteno je tada iz policije. Takođe je rečeno da su na pištoljima uočeni tragovi obrušenog fabričkog broja. Tokom saslušanja i pred sudijom za istragu Martinović je priznao da su oružje i municija njegovi, te da Radulović i Petrušić nijesu imali nikakve veze sa tim. Zbog toga mu je određen pritvor, a dvojica njegovih sugrađana su pušteni na slobodu. Dokazi koji su prikupljeni tokom ove istrage policiju su doveli i do Darka Vickovića, koji je uhapšen i procesuiran 17. januara ove godine. Radulović je ranije hapšen u nekoliko navrata zbog više krivičnih djela. U septembru 2015. godine policija ga je teretila za zelenašenje, ali je oslobođen tih optužbi. Policija ga je teretila i da je na čelu kriminalne grupe koja je spremala likvidacije, ali za to nije prikupila dokaze, pa su se on i Martinović sumnjičili za nedozvoljeno držanje oružja. Radulović je u maju prošle godine privođen zbog neprimjerenog ponašanja prema službenicima policije koji su ga zaustavili prilikom redovne saobraćajne kontrole. Sud za prekršaje dosudio je da Radulović plati 1.000 eura zbog vrijeđanja policajaca.

Radulovićevo ime u žiži javnosti bilo je u ljeto 2008. godine, kada je njegova firma koja je izvodila radove na dionici Lipci Knež Laz, na magistralnom putu Risan – Žabljak tokom dva mjeseca rušila brdo pored puta, a šut i kamenje prosipala u more. Presude Nikšićki biznismen namjeravao je da bez dozvole sagradi pristanište, plažu i hotel. Iako mu se sudilo u kotorskom Osnovnom sudu i izricane presude zbog protivpravnog zauzimanja zemljišta, uništenja i oštećenja prirodnog dobra u Lipcima, određena mu je jedinstvena kazna od četiri mjeseca zatvora. Odbrana i Tužilaštvo podnijeli su žalbe na presudu, pa je došlo do zastare postupka. I ime Ratka Martinovića bilo je na stupcima crne hronike. Njemu su prošle godine stavljene lisice jer je policija utvrdila da eksplozivna naprava koja se aktivira daljinskim upravljačem i dva pištolja koja su pronađena u grmlju kod Slanog jezera pripadaju upravo Martinoviću. Protiv njega se vodio postupak pred Osnovnim sudom u Nikšiću i osuđen je na šest mjeseci.

Pobjeda

1 komentar

  1. My partner and i still can not quite think that I could often be one of those reading through the important suggestions found on your site. My family and I are truly thankful for the generosity and for giving me the advantage pursue this chosen profession path. Thanks for the important information I managed to get from your site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com