Osvajao je titule u dresu Partizana i Budućnosti, a sada očekuje spektakl za pamćenje - Volim Podgoricu

Osvajao je titule u dresu Partizana i Budućnosti, a sada očekuje spektakl za pamćenje

Prošlo je više od 11 godina od posljednjeg duela za bodove Budućnosti i Partizana. Na Đurđevdan 2006. u posljednjem kolu šampionata Srbije i Crne Gore crno-bijeli su bili bolji od Podgoričana sa 3:0, a utakmicu je het trikom obilježio momak koji je fudbal upravo naučio u dresu kluba iz glavnog grada Crne Gore Srđan Radonjić. U razgovoru za CdM nekadašnji golgeter sadašnjih šampiona Srbije i Crne Gore poručio je da prije svega očekuje spektakl u predstojećem dvomeču druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Od osamostaljenja nam nedostaju ovakve utakmice jer su Partizan i Crvena zvezda uvijek bili najveći magneti za navijače. Crna Gora se definitivno uželjela ovakvih mečeva. Utakmice sa beogradskim velikanima su se dugo čekale i prepričavale, pa očekujem da će tako biti i sada. Zbog toga vjerujem da su pred nama spektakularni dueli i da će navijači uživati”, rekao nam je Radonjić.

 

Bivši mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore, a kasnije i član “sokolova” ulogu favorita prepušta Partizanu.

“Beograđani su favoriti sa svakog aspekta, bilo da se radi o kvalitetu, organizaciji, budžetu i sigurno da neće bježati od te uloge. Međutim, sjećam se iz vremena kada sam ja igrao za Partizan da je taj klub uvijek gajio respekt prema Budućnosti. Uvijek su pune tribine činile da u taboru crno-bijelih znaju da ih ne čeka lak posao pod Goricom”.

Radonjić je iskreno govorio o kvalitetu crnogorskog šampionata.

“Svjesni smo da se kod nas ne igra fudbal na visokom nivou. Zbog toga je važno da Budućnost odmjeri snage sa prvakom Srbije kako bi u klubu vidjeli gdje su u ovom momentu u odnosu na region”.

Momak koji je bio ljubimac navijača oba klupa pamti posljednji meč Budućnosti i Partizana prije raspada zajedničke države.

“Znam da je to bio susret posljednjeg kola. Partizan je dočekao Budućnost i pobijedio 3:0, a taj meč pamtim naročito jer sam postigao het trik. To je bio ujedno i posljednji zvanični susret između dva tima, ali i moja najbolja sezona u karijeri jer sam bio prvi strijelac šampionata sa 20 golova”.

Radonjić je titule osvajao i sa jednima i drugima.

“Za mene je predstojeći susret veoma emotivan. U dresu Partizan sam bio prvak Srbije i Crne Gore, a kasnije nakon nezavisnosti stigao do trofeja šampiona u majici Budućnosti. Rođen sam u Podgorici, Budućnost je moj klub, ali volim i Partizan”.

Brojni veliki igrači iz Crne Gore igrali su svojevremeno za Partizan i Crvene zvezdu.

“To je bio san svih dječaka. Da jednog dana zaigraju za najveće klubove na ovim prostorima. Sjetimo se Mijatovića, Savićevića, Brnovića, Drobnjaka, Burzanovića. Poslije Zvezde ili Partizana pravili su sjajne karijere”.

Radonjić je za beogradski klub igrao od 2004. do 2007., a jedna stvar ista je i danas.

“Tada mi je kapiten bio Saša Ilić, a on će sa trakom predvoditi ekipu u Podgorici. On mi je veliki prijatelj, prošle godine je bio moj gost u Podgorici. Čujem se i sa pomoćnim trenerom Andrijom Delibašićem, kao i sportskim direktorom Ivicom Ilievim. Biću na oba meča i zaista ih sa nestrpljenjem očekujem, pa neka pobijedi bolji”, zaključio je Srđan Radonjić.

Partizan će u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekati Budućnosti 11. jula, dok će sedam dana kasnije isti rivali odmjeriti snage pod Goricom.

www.cdm.me

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com