Vikiliks: Mandić je htio da Crna Gora bude članica NATO-a - Volim Podgoricu

Vikiliks: Mandić je htio da Crna Gora bude članica NATO-a

Lider Nove srpske demokratije, nekadašnje Srpske narodne stranke, Andrija Mandić pokušao je 2007. godine da ubijedi rukovodstvo svoje partije da podrži ulazak Crne Gore u NATO, piše u dokumentu koji je američka Ambasada poslala Vašingtonu u aprilu te godine.

Dokument pod nazivom “Prozapadni srpski nacionalista u Crnoj Gori” objavio je “Vikiliks”, a označen je kao osjetljiv. Pisala ga je tadašnja službenica u Ambasadi Arlin Feril.

“Mandić je rekao savjetniku za politička pitanja (tada je to bila Aleksandra Bonura) da je otišao u Glavni odbor svoje stranke sa predlogom da SNS podrži članstvo Crne Gore u NATO-u.

On je rekao da je njegov Glavni odbor to odbacio, tvrdeći da glasači ne bi pristali na to. (Bonura) je rekla Mandiću da se slaže sa tim da on treba da ostane blizu svojih glasača, da ih vodi ka boljem razumijevanju NATO-a”, navodi se u depeši.

Ističe se da je, dok je izdvajao značaj Rusije za Crnu Goru, Mandić kazao da pokušava da nagovori svoju partiju da okonča protivljenje NATO-u, nazivajući se “prozapadnim”.

Lider tadašnjeg SNS-a je, piše Feril, kazao da njegovi lokalni odbori kritikuju parlamentarce te partije zbog toga što ne zauzimaju više suprotan stav u odnosu na Vladu Crne Gore.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com