ZA LJEPOTU SE NE ŽALI NI U CG: Poslije grudi i usana, povećavaju zadnjice i potkoljenice - Volim Podgoricu

ZA LJEPOTU SE NE ŽALI NI U CG: Poslije grudi i usana, povećavaju zadnjice i potkoljenice

Kako u svijetu tako i u Crnoj Gori trend odlaska ,,pod nož“ zarad ljepšeg izgleda ne jenjava. Pripadnice ljepšeg pola češće se odlučuju na estetske korekcije zbog željenog izgleda grudi, usana, lica, u odnosu na muškarce koji u manjem broju posjećuju plastične hirurge zbog korekcije kapaka, liposukcije stomaka, podbratka i slično kazao je za Pobjedu Žarko Borović, specijalista estetske hirurgije u Klinici „Danica” u Podgorici.

On ističe daje već duži niz godina najtraženija estetska intervencija korekcija grudi koja podrazumijeva njihovo smanjenje, povećanje ili podizanje.

“Estetska hirurgija je u Crnoj Gori do posljednjih desetak godina bila tabu tema. Pacijenti su maltene krijući dolazili u ordinaciju, želeći strogu diskreciju i osjećajući stid. To se posljednjih godina drastično promijenilo. Danas mnoge pacijentkinje i pacijenti o tome javno pričaju. Osobe koje imaju estetski problem sve više su svjesne da mogu na efikasan način da ga riješe. Pod tim ne mislim na sve estetske probleme, već na jedan značajan dio”, naglašava dr Borović.

Pojašnjava da iako je u svijetu uvećanje zadnjice veoma popularno, u Crnoj Gori još uvijek nije uzelo maha, dok idemo u korak sa trendovima kada su takozvane nehirurške intervencije u pitanju tretmani botoksom ili hijelurinskom kisjelinom.

“Uvećanja zadnjice radi se kod nas, ali ne toliko često koliko uvećanje grudi, sa tim što je to nekomformna operacija u odnosu na operaciju grudi. Nakon intervencije pacijent jedno izvjesno vrijeme ne može da sjedi, tj. vrši pritisak na regiju koja je uvećana. Operacije ovakve vrste uglavnom su veoma uspješne”, rekao je sagovornik Pobjede i dodao da nije mali broj pacijenata koji se podvrgavaju intervenciji zadebljanja potkoljenica.

Crnogorci i Crnogorke uglavnom dolaze sa realnim zahtjevima u ordinaciju dr Borovića, ali ponekad se desi da nemaju realna očekivanja.

“Najveći broj pacijenata dolazi sa realnim problemom i realnim zahtjevom. Veliki je broj djevojaka koje faktički nemaju grudi i žele da ih uvećaju u granicama normale. Kako će sve to izgledati zavisi od mnogo faktora, na primjer kakve su prirodne grudi, kvalitet kože, širina grudnog koša… Nekada se desi da pacijenti nemaju realna očekivanja. Recimo procedura podizanja grudi ne može da se uradi bez vidljivih ožiljaka, to je stvar sa kojom pacijent treba da bude upoznat prije same operacije. Nije mali broj slučajeva da pacijenti dođu sa umišljenim problemom, recimo sa mišlju da imaju klempave uši, a one su normalne. Takve slučajeve odbijam da radim”, ističe dr Borović.

Naglašava da je cilj estetske hirurgije prirodan izgled, koji ne bode oči, već pacijentu ili pacijentkinji vraća samopouzdanje.

“Nakon korekcije grudi, cilj je da one budu normalne i lijepe. Ljudi poistovjećuju estetsku hirurgiju sa ženama gledajući djevojke koje zaista pretjeraju u nekim intervencijama pomisle da je estetska hirurgija to. Ona treba da osobi da lijep i prirodan izgled”, zaključio je Borović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com