DA LI STE I VI TO RADILI? Čuveni hitovi koje smo pogrešno “krstili” - Volim Podgoricu

DA LI STE I VI TO RADILI? Čuveni hitovi koje smo pogrešno “krstili”

 

Pjevušimo ih svaki dan, ali nam naslovi “What’s up?”, “Empire State of Mind Part II (Broken Down), “Rockafeller Skank” ne govore mnogo. Pred vama su sve sami svjetski hitovi koji su prepoznatljivi po nazivima koje su im slušaoci naknadno “prišili”. Iznenadićete se kada oktijete koje sve poznate numere ste prekrstili.

Na “Roadhouse Blues” kultnog američkog rok benda The Doors moguće da će mnogi odmahnuti glavom, ali ako kažemo “Roll Baby Roll” istog momenta ćete zapjevati čuveni klasik.

 

Refren hita “Bring me to life” kojim je Evanescence osvojio planetu 2003. godine, toliko je upečatljiv slušaocima da su pjesmu preimenovali u “Wake me up inside”.

 

Svjetski DJ i zvijezda ovogodišnjeg Sea Dance-a festivala Fatboy Slim svjestan je da je možda trebalo da posluša publiku i jedan od svojih najvećih hitova “Rockafeller Skank” nazove “Funk soul brother”. “Kada bi mi u izdavačkoj kući rekli da je trebalo da oslovim pjesmu sa “Funk soul brother”, moj odgovor bi bio “Ali to je naziv koji se sam nameće””, našalio se pionir big beata.

 

Muzička legenda David Bowie je 1969. godine lansirao megahit koji prkosi vremenu “Space Oddity”, mnogima poznatiji kao “Major Tom”.

https://www.youtube.com/watch?v=cYMCLz5PQVw

 

Planetarni hit atraktivne pjevačice Beyonce jedni nazivaju “Run the world”, za druge je “Girls”, a tačan naziv pjesme je zapravo spoj dva pogrešna.

 

Ako kažemo klavir i “New York” već vam odzvanja besprekorni vokal Aliciae Keys i prepoznatljiv glas slavnog repera Jay Z-ja. Međutim, kladimo se da mali broj vas zna da oni zapravo izvode numeru “Empire State of Mind Part II (Broken Down)”.

 

Iako sada poznata kao autor brojnih hitova muzičkih zvijezda poput Pink, Beyonce i Christine Aguilere, Linda Perry je obilježila 90. nastupajući u bendu 4 Non Blondes. Sastav se proslavio jednom pjesmom kojom su ušli u muzičku istoriju. “What’s up” vam sigurno ništa ne znači, ali “What’s going on” već budi poznatu melodiju u sjećanju.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com