Knežević: Pokušaj ubistva Dušana Kneževića sniman policijskom kamerom - Volim Podgoricu

Knežević: Pokušaj ubistva Dušana Kneževića sniman policijskom kamerom

Odbacivanjem krivične prijave protiv Nikole Janjuševića u slučaju brutalnog prebijanja Dušana Kneževića 17. oktobra 2015, Tužilaštvo je postalo saučesnik u prikrivanju pokušaja ubistva koji se tog jutra dogodio ispred Skupštine Crne Gore, saopštio je danas Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF).

“Iako u obrazloženju odluke Tužilaštva ne spore da je Dušan Knežević zadobio teške tjelesne povrede, u ovoj instituciji svu odgovornost prebacuju na N.N. lica abolirajući Nikolu Janjuševića koji ga je po izjavama svjedoka prvi udario i komandovao njegovim prebijanjem. A pošto se u obrazloženju odbacivanja krivične prijave konstatuje da je akcijom razbijanja mirnih protesta 17. oktobra komandovao Jovica Rečević, načelnik centra bezbjednosti, DNP će protiv njega i N.N. lica podnijeti novu krivičnu prijavu za pokušaj ubistva Dušana Kneževića. Očigledno je da se i u ovom slučaju pokušava stvoriti atmosfera kolektivne amnezije u policiji kao i kad je pretučen Milorad Mijo Martinović”, istakao je Milan Knežević.

On je dodao da imajući u vidu da je Jovica Rečević komandovao akcijom razbijanja mirnog protesta DF 17. oktobra, onda će on kao odgovorno lice sigurno znati ko su pripadnici policije koji su prekomjernom upotrebom sile ugrozili život Dušana Kneževića.

“A da bi Jovici Rečeviću osvježili pamćenje, uz ovo reagovanje objavićemo dio snimka koji smo dobili iz Uprave policije na kojem se jasno vidi kako nekolicina pripadnika MUP udaraju Dušana Kneževića, nakon čega ga prebacuju preko ograde gdje se nastavlja njegovo batinjanje. Pošto je ovaj pokušaj ubistva sniman policijskom kamerom pozivam ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da objavi čitav snimak prebijanja Dušana Kneževića, na kojem će se jasno vidjeti da je on tog jutra pretrpio više udaraca od Mija Martinovića”, rekao je Milan Knežević.

Pozivam sve medije kojima je stalo do nezavisnog i objektivnog informisanja da objave snimak napada na Dušana Kneževića, jer se i oni veoma lako mogu naći u sličnoj situaciji. Takođe pozivam NVO sektor koji se bavi zaštitom ljudskih prava i sloboda, kao i one koji u Građanskom savjetu kontrolišu rad policije da poslije ovog snimka preduzmu sve neophodne aktivnosti koje će pomoći u otkrivanju nalogodavaca i batinaša iz redova policije”, rekao je Milan Knežević.

 

Predsjednik DNP je rekao i da neće da vjeruje da crnogorska javnost u vezi ovog slučaja ćuti godinu i sedam mjeseci zbog toga što je Dušan Knežević Srbin, što je zaposlen u DNP, i što nije spreman da pravi bilo kakve nagodbe sa nalogodavcima njegovog pokušaja ubistva.

“Njegov jedini grijeh je što je moj prijatelj i vozač, i što su u policiji pomislili da će njegovim prebijanjem meni poslati poruku da i ja mogu slično proći. I onda kad nakon ovakvog postupanja institucija saopštim da ne vjerujem crnogorskom pravosuđu i da ćemo se sami braniti od svih daljih pokušaja ugrožavanja naše bezbjednosti, bivam optužen da izazivam gradjanski rat. A oni koji nas iz dana u dan napadaju dobijaju državne nagrade, stanove, kuće, automobile i bivaju proglašeni narodnim herojima zbog zasluga u obračunu sa DF. Zbog toga je naša dužnost da istrajemo u ovoj borbi i nastavimo sa raskrinkavanjem svih izopačenosti ovog režima, a u tome nas ne može zaustaviti nijedna od ovih zarobljenih i kompromitovanih institucija, jer će pravda svima kad tad pokucati na vrata”, zaključio je Milan Knežević. 

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com