MJEŠTANI PARK ŠUME ZAGORIČ PORUČILI: Ne odustajte od protesta, radikalizujte ih - Volim Podgoricu

MJEŠTANI PARK ŠUME ZAGORIČ PORUČILI: Ne odustajte od protesta, radikalizujte ih

Ne od­u­staj­te od pro­te­sta, jer se vlast je­di­no pla­ši kon­kret­nih ak­ci­ja i bun­ta na­ro­da”, „Ra­di­ka­li­zuj­te pro­te­ste, udru­ži­te se i sa dru­gi­ma ko­ji ima­ju isti pro­blem kao i vi, za­jed­no se bo­ri­te pro­tiv dr­ža­ve”… sa­mo su ne­ke od po­ru­ka pred­stav­ni­ka opo­zi­ci­o­nih par­ti­ja De­mo­sa, De­mo­krat­skog fron­ta i De­mo­kra­ta, ko­ji su ju­če iza­šli da po­dr­že mje­šta­ne Park šu­me Za­go­rič, ko­ji se or­ga­ni­zo­va­li jav­nu tri­bi­nu po­zi­va­ju­ći pred­stav­ni­ke svih po­li­tič­kih par­ti­ja, da ih po­sa­vje­tu­ju šta da uči­ne da „sa­ču­va­ju svo­je do­mo­ve”. Ni­ko se od pred­stav­ni­ka vla­da­ju­ćih stra­na­ka ni­je po­ja­vio.
Član pred­sjed­ni­štva DF-a An­dri­ja Man­dić po­ru­čio je da pru­že ot­por vla­da­ju­ćoj vla­sti i da bu­du je­din­stve­ni u sta­vu da DPS-u vi­še ni­ka­da ne da­ju ni­je­dan glas.
– Mi smo kao DF ima­li plan i pro­gram da se di­vlja grad­nja le­ga­li­zu­je bes­plat­no, pa vam pred­la­že­mo da obi­đi­te sve opo­zi­ci­o­ne par­la­men­tar­ne stran­ke i tra­ži­te da se oba­ve­žu da će na­kon na­red­nih par­la­men­tar­nih iz­bo­ra i iz­bo­ra glav­nog gra­da pri­hva­ti­ti da bes­plat­no le­ga­li­zu­ju va­še objek­te i da se oba­ve­žu da će se oni do­go­vo­ri­ti sa Vu­či­ni­ći­ma i Sta­ma­to­vi­ći­ma. Ja vam obe­ća­vam 18 po­sla­nič­kih pot­pi­sa DF-a – po­ru­čio je, iz­me­đu osta­log, Man­dić.

Šef klu­ba od­bor­ni­ka De­mo­sa Go­ran Ra­do­njić im je po­ru­čio da oni ne­ma­ju pro­blem sa po­ro­di­ca­ma ko­ji­ma je vra­će­na na­ci­o­na­li­zo­va­na ze­mlja, već sa dr­ža­vom i glav­nim gra­dom, ko­ji su im do­zvo­li­li da gra­de ku­će.
– Obe­ća­va­mo vam da će­mo bi­ti uz vas i vr­ši­ti pri­ti­sak na vlast da od­go­va­ra zbog uža­snog sta­nja u ko­jem ste do­ve­de­ni, da iz­me­đu osta­log zbog to­ga i si­đe sa vla­sti. Ov­dje ni­je bit­no ni ka­ko se zo­ve sa­da­šnji ni ka­ko biv­ši gra­do­na­čel­nik, svi su po­ka­za­li jed­na­ko ne­po­što­va­nje pre­ma svo­jim gra­đa­ni­ma. Stal­no go­vo­re i da su im „gra­đa­ni na pr­vom mje­stu”, da li vi to osje­ća­te ta­ko? – pi­tao je Ra­do­njić.
Tri­bi­nu je po­dr­žao i Dra­gan So­šić, član GI „Za nas”, ko­ji im je po­ru­čio da ra­di­ka­li­zu­ju pro­te­ste, da ako tre­ba i ogra­de ima­nja još ja­če da ne do­zvo­le ni­ko­me da im pri­đu ku­ća­ma, po­go­to­vo ne pred­stav­ni­ci­ma dr­žav­nih ili grad­skih in­sti­tu­ci­ja. So­šić je Za­go­ri­ča­ni­ma po­ru­čio da obi­đu kom­ši­je ne sa­mo iz Pod­go­ri­ce već i dru­gih gra­do­va Cr­ne Go­re, ko­ji ima­ju isti pro­blem, da svi za­jed­no usta­nu i iz­bo­re se jed­nom za­svag­da sa dr­ža­vom i ta­ko sa­ču­va­ju do­mo­ve. Iz De­mo­kra­ta je po­dr­ška sti­gla od Mi­tra Vu­ko­vi­ća i Vla­di­mi­ra Ča­đe­no­vi­ća, od­bor­ni­ka u Skup­ši­ni glav­nog gra­da. Na sto­ti­ne gra­đa­na je de­ve­de­se­tih go­di­na sa­gra­di­lo ku­će u Park šu­mi na, ka­ko su vje­ro­va­li, dr­žav­noj ze­mlji, ali je u me­đu­vre­me­nu ze­mlja vra­će­na pr­vo­bit­nim vla­sni­ci­ma, ko­ji sa­da tra­že ade­kvat­nu na­dok­na­du od 40 do 50 eura po kva­dra­tu. Za vla­sni­ke ku­ća ta ci­je­na je ne­pri­hva­tlji­va.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com