Odgođeno suđenje bjelopojskim ljekarima - Volim Podgoricu

Odgođeno suđenje bjelopojskim ljekarima

Pred Višim sudom u Bijelom Polju danas je odgođen nastavak glavnog pretresa protiv četvoro ljekara bjelopoljske Opšte bolnice koji se terete da nijesu spriječili infekciju pet beba u novembru 2014, kada je jedna beba preminula.

Za razliku od prethodnog ročišta kada je glavni pretres odgođen na zahtjev tužioca Ljubinke Madžgalj, danas je odgađanje pretresa tražila odbrana, što je predsjednik vijeća Vukomir Bošković prihvatio.

Naime, tužilac je danas precizirao dispozitiv optužnice čime je ona djelimično izmijenjena, pa je odbrana zatražila dodatno vrijeme za iznošenje završnih riječi koje će predstavljati analizu dokaznog postupka od strane odbrane.

Tužiteljka je dostavila sudskom vijeću preostale pisane dokaze u vidu preliminarnih rezultata za javno zdravlje koji se odnosi na razloge obolijevanja pet beba u bjelopoljskoj bolnici, referentni vodič o zaštiti zdravlja pri porođaju i šemu organizacije poslova u bolnici.

Advokat oštećenih porodica Novak Ražnatović smatra da tužilac nije bitno izmijenio optužnicu pa nije bilo ni razloga za odlaganje suđenja. Ipak, odbrana će dodatno razmotriti optužnicu i na narednom pretresu, koji je zakazan za 11. jul iznijeće završne riječi.

 (Rtcg)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com