“U Kotoru više neće biti gozbe elite na račun svih građana” - Volim Podgoricu

“U Kotoru više neće biti gozbe elite na račun svih građana”

Od dolaska na vlast nove lokalne uprave u Kotoru niti ima, niti će ikad više biti gozbe elite na račun svih građana, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Opštine Kotor, Vladimir Jokića.

“Budžetska sredstva Opštine Kotor, na čijem čelu je Vladimir Jokić, služiće isključivo za podmirenje javnih, a ne privatnih potreba. Da pošten i savjestan pristup trošenju budžetskog novca ima upečatljive rezultate pokazuje to da su ove godine u odnosu na isti period prošle godine tri puta manji troškovi za službena putovanja i pet puta manji troškovi reprezentacije.Štedljivost i domaćinsko upravljanje budžetskim novcem i javnim resursima nijesu samo političko obećanje, već moralna obaveza i jedan od glavnih ekonomskih zadataka nove opštinske vlasti”, navodi se u saopštenju.

U saopšteju se dodaje da su bahatost i rasipništvo lokalnih javnih funkcionera i njihova okrenutost isključivo ličnom interesu otišli u prošlost Kotora nakon odlaska prethodne vlasti u opoziciju.

“Slijeđenje samo svog interesa i to o trošku svih Kotoranki i Kotorana okončana je zauvijek. Previše je bužet Opštine Kotor bio plijen prethodne bahate funkcionerske elite. Zato što smo smanjili trošak za službena putovanja i zato što smo smanjili izdatke za reprezentaciju, ali i zbog brojnih drugih mjera budžetske štednje imamo sve više uslova da adekvatno podmirujemo socijalne i druge javne potrebe u Kotoru. Ovo je naročito važno ako se imaju u vidu nagomilane i goruće socijalne potrebe građana u vremenu složene i duboke ekonomske krize”, kazali su iz Jokićevog kabineta.

Poručili su i da odricanja od potrošnje budžetskih sredstava kad je u pitanju nova opštinska vlast, imaju ne samo veliki ekonomski značaj, nego imaju prevashodno veliki značaj za izgradnju povjerenja u opštinske institucije koje moraju biti i biće servis svih građana Kotora.

“Samo onoj vlasti koja se ne bahati u arčenju budžetskog novca, već odricanjem brine za opšti interes neće iščiliti politički ni drugi ideali sa kojima se susrela sa građanima na prethodnim izborima. Svi institucionalni mehanizmi koji su na raspolaganju novoj opštinskoj vlasti biće u potpunosti u funkciji fiskalne konsolidacije i uspostavljanja ukupne fiskalne discipline u Kotoru”, zaključuje se u saopštenju.

Vijesti

1 komentar

  1. This is excellent news for gaming authors and websites, as the more-n-more people are moving towards playing online games on net, the more excitement around the globe will be.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com