Zanimljive ljetnje aktivnosti za djecu - Volim Podgoricu

Zanimljive ljetnje aktivnosti za djecu

 

Kako vaše dijete raspust ne bi provelo ispred računara ili TV-a, osmislite mu zanimljive aktivnosti koje će ga namamiti da izađe i uživa u ljetu.

Donosimo nekoliko jednostavnih, a danas sve više zanemarenih aktivnosti koje će zabaviti i vas i vaše klince.

Najbolje od svega je što su ove ideje besplatne i nećete morati da utrošite gomilu novca da biste ih sproveli u djelo. Zaboravite na tehnologiju i skupe igračke i prisjetite se kako su se klinci zabavljali dok ste vi bili mali.

Igranje frizbijem

Sjećate li se frizbija? Ako ga vaše dijete nema, vreme je da mu nabavite jedan i pokažete mu kako smo se nekad zabavljali. Ovo je odlična aktivnost u koju se može uključiti cijela porodica i pritom se odlično zabaviti.

Rad u bašti

Imate li posla u bašti ili na terasi sa biljkama, pozovite klince da vam pomognu i pritom nauče nešto korisno. Većina djece voli se zaprljati, a ovo je za njih odlična prilika da nauče ponešto o baštovanstvu, biljkama i svijetu koji ih okružuje.

Igra u vodi

Tokom ovih vrućih ljetnih dana naručito su primamljive igre u vodi. Čak i ako nemate bazen, možete izaći iz kuće i prskati se vodom ili pak natočiti vodu u velike flaše i pozvati klince da se zabavljaju.

Piknik u prirodi

Zar ne bi li bilo odlično imati doručak u prirodi? Za vikend možete s klincima isplanirati odlazak na piknik u park ili na neku livadu. Svi zajedno možete uživati u jelu, posmatranju prirode i šetnji okolnim stazama. Vaša djeca će biti oduševljena.

Vožnja bicikla

Ako nije prevruće, možete svoje dijete odvesti na bicikliranje u prirodi. Ovo je odlična i vrlo zabavna fizička aktivnost koju djeca jako vole. Biciklirajte do obližnje šume ili do grada na sladoled.

Pješačenje prirodom

Ima li išta ljepše od pješačenja prirodom? Možete se igrati i glumiti da tražite blago. Napravite kartu i krenite u avanturu prirodom.

Kampovanje

Ukoliko nemate novaca niti vremena za kampovanje u pravom kampu, to možete učiniti i u vlastitom dvorištu. Budite kreativni i improvizujte. Postavite šator, pripremite neko jelo i izvedite klince. Ako imate malo više avanturističkog duha, prije odlaska na spavanje s klincima možete posmatrati zvijezde.

Dečijisajt.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com