Crkva upriličila svečani doček moštiju Svetog Nektarija Eginskog - Volim Podgoricu

Crkva upriličila svečani doček moštiju Svetog Nektarija Eginskog

Za vjernike iz Nikšića, ovo su praznični dani, jer je crkva upriličila svečani doček moštiju Svetog Nektarija Eginskog. Dio moštiju velikog pravoslavnog svetitelja, koji je poznat kao iscjelitelj najtežih bolesti, juče i danas u centralnom dijelu hrama Svetog Vasilija Ostroškog cjelivao je veliki broj građana.

“Bez prestanka je narod dolazio. Iznenađeni smo, toliko naroda nismo očekivali, ali kako kaže Sveti Nektarije: Kod mene će doći oni koje ja prizovem i oni koji dođu kod mene neće otići od mene, ako mi prilaze čista srca”, kazao je protojerej Slobodan Jokić.

Sveti Nektarije Eginski svetac je novijeg vremena, a upokojio se 1920. godine. Čuda je, kažu, tvorio još za vrijeme života, a danas na ostrvo Egina gdje je Sveti Nektarije podigao manastir dolaze najteži pacijenti i žene koje imaju problem sa sterilitetom.

Zato su prevoslavni vjernici u Nikšiću zahvalni crkvi .

Povod dolaska je gradnja crkve koja će nositi njegovo ime, kao i sportsko-omladinskog centra u naselju Humci. Protojerej Jokić kaže da je svetitelj bio rektor bogoslovije, i da je život posvetio omladini, a da je u današnjoj Crnoj Gori upravo mladima najviše potrebna pomoć.

“Biće sportska sala, vidjećemo sve što je vezano za sport. Biće sala za predavanja, za okupljanje omladine, biće razne radionice, vidjećemo sadržaje, jer se javljaju mnogi ljudi, mnoge profesije”, kazao je Jokić

Plac na kom se gradi kompleks, crkva je otkupila zahvaljujući donacijama vjernika.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com