Đukanović: Diplomatski odnosi CG i Kosova da se podignu na najviši nivo - Volim Podgoricu

Đukanović: Diplomatski odnosi CG i Kosova da se podignu na najviši nivo

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su stvoreni uslovi da se diplomatski odnosi Crne Gore i Kosova podignu na najviši nivo izražavajući uvjerenje da će to biti važna karika za unapređenje bilateralnih odnosa, za povjerenje i razumijevanje koje dvije države u kontinuitetu razvijaju

On je to saopštio na sastanku sa ambasadorom Republike Kosovo u Crnoj Gori Skenderom Durmišijom.

Đukanović je ukazao je na važnost snaženja regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa, podsjetivši da je to jedan od uslova za napredovanje država zapadnog Balkana prema članstvu u EU, što je garancija trajne stabilnosti i bezbjednosti.

Ambasador Durmiši je čestitao predsjedniku Đukanoviću lično na članstvu Crne Gore u NATO i na ostvarenom napretku u procesu EU integracija, ističući da je to rezultat jasne vizije, odlučnosti i napora koji zaslužuju najveće pohvale i dodao da će uspješno iskustvo Crne Gore biti primjer Kosovu i ostalim državama regiona.

Ambasador je zahvalio predsjedniku Đukanoviću za prijateljsku podršku pruženu Kosovu tokom procesa konsolidacije njegovog međunarodnog položaja i subjektiviteta.

Na kraju sastanka iskazana je obostrana spremnost za nastavak saradnje i produbljivanje dijaloga na svim nivoima, sa posebnim fokusom na oblast ekonomije i kulture u cilju daljeg jačanja veza i približavanja dva naroda.

2 komentara

  1. Can I simply say such a relief to discover one who truly knows what theyre preaching about on the net. You definitely have learned to bring a concern to light to make it essential. The best way to should check out this and understand this side with the story. I cant believe youre less common since you also absolutely develop the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com