Ko je istovarao gume na Lovćenu? - Volim Podgoricu

Ko je istovarao gume na Lovćenu?

Gume koje su iz tri kamiona istovarene na planini Lovćen su, sudeći prema dosadašnjim odgovorima iz opština Kotor i Cetinje, ničija nadležnost.

“Vijesti” su u subotu objavile informaciju i fotografije čitaoca na kojima se vide neoznačeni kamioni kako na Lovćenu izbacuju stare gume. Iz Nacionalnog parka “Lovćen” su kazali da gume nisu izbačene na teritoriji parka, te da nisu u njihovoj nadležnosti. Saopštili su i da će utvrditi gdje se sve dogodilo, te da će slučaj prijaviti nadležnima u opštinama Kotor ili Cetinje, kada utvrde čija je teritorija u pitanju.

Ni tri dana kasnije, međutim, u tim opštinama nisu utvrdili gdje su gume zaista izbačene i u čijoj je slučaj nadležnosti.

Iz kotorske Opštine su nezvanično u subotu kazali da će planinari iz tog grada proći stazom, kako bi utvrdili gdje su gume izbačene.

“Ako je u opštini Kotor, poslaćemo inspekcije i podnijeti prijave”, rečeno je nezvanično “Vijestima”.

Na teren je u subotu izašla i cetinjska Komunalna policija.

“Izašli su na teren, ali nisu našli ništa na našoj teritoriji”, kazali su iz službe za odnose sa javnošću Opštine Cetinje.

 Njihov savjetnik za odnose sa javnošću, Ivan Mijanović, rekao je “Vijestima” da i dalje nisu sigurni na čijoj su teritoriji gume istovarene, da je u komunikaciji sa direktorom NP-a Veselinom Živanovićem čuo isto što je Živanović kazao redakciji – da gume nisu izbačene u zoni Nacionalnog parka.

“Da li su gume istovarane prema Kotoru ili prema Bukovici, to ne znamo”, rekao je on.

Na komentar novinara da li je moguće da je tako teško utvrditi lokaciju na kojoj su gume izbačene, Mijanović je kazao da se “zna gdje je granica, negdje na Krstacu”…

“Ako je istovareno na Bukovici, to je naša teritorija, a ako je iza Krstaca, onda je to je teritorija Kotora”, kazao je Mijanović.

Gume su, kako je “Vijestima” ranije kazao čitalac, istovarene u šumi pored starog puta od Kotora ka Njegušima. U pitanju je, kako su kazali iz NVO Expeditio iz Kotora, stari put gdje se nalaze vrijedne serpentine, te da se nalazi u okviru područja na UNESCO Listi svjetske baštine.

Nakon objave informacije o istovaru guma u medijima, na društvenim mrežama su uslijedili i komentari kako su na Lovćenu u toku radovi na tunelu, te da se gume, te dodatno burad, koriste kako bi bila sanirana rupa koja je nastala u toku radova. U opštinama Kotor i Cetinje, međutim, zvanično nisu mogli da potvrde uopšte navode u mogućim radovima.

Tunel se radi između Cetinja i Njeguša, što je teritorija Opštine Cetinje. Na tunelu se, navodno, pojavila rupa, a izvođači radova su odlučili da je zatrpaju gumama. Upućeni navode da je, čak i da je to slučaj, takvo rješenje “potpuna katastrofa”, te da se ništa slično nikad i nigdje nije radilo.

“Vijesti” su kontaktirale i više firmi koje su pominjane kao vlasnici kamiona koji su istovarili gume, među kojima su Carinvest, Matej, Milović Company i Mehanizacija i programat. Iz Carinvesta i kompanije Matej su negirali optužbe, dok iz druge dvije firme nisu odgovorili na upit redakcije.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com