Marković o bezbjednosti zemlje nakon ulaska u NATO - Volim Podgoricu

Marković o bezbjednosti zemlje nakon ulaska u NATO

 
 

Premijer Duško Marković odgovaraće sjutra u okviru sjednice premijerskog sata na pitanja poslanika.

Poslanik DPS Branimir Gvozdenović pitaće Markovića o bezbjednosti u zemlji nakon pristupanja NATO.

“Nedavnim formalnim članstvom u NATO obezbijeđen je širi bezbjednosni okvir za Crnu Goru, a naša zemlja postala je ponosni partner 28 drugih država članica NATO. Ubijeđen sam da će naše članstvo u NATO ubrzati ekonomski razvoj Crne Gore i neminovno uticati na poboljšanje kvaliteta života naših građana i sa aspekta njihove bezbjednosti. U tom smislu, moje pitanje je kakvo je stanje u državi kada je u pitanju bezbjednost”, navodi Gvozdenović u pitanju Markoviću.

Poslanik Force i potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu postaviće predsjedniku Vlade pitanje koje se tiče inicijative da se u regionu Zapadnog Balkana stvori jedinstveno ekonomsko tržište.

“Da li je to novi izazov za proces evropskih integracija za region i Crnu Goru i da li to predstavlja najavu promjene politike zemalja EU prema procesu integracija zemalja regiona? Koje su prednosti a koje slabosti te inicijative za formiranjem ekonomske i carinske unije regiona Zapadadnog Balkana i da li je to jedna od tema na predstojećem samitu u Trstu”, navodi Genci.

Poslanika SD Vujicu Lazovića zanima šta je postignuto u pregovorima sa EU.

“Ove godine navršava se pet godina od pregovora sa EU. Kako ocjenjujete dostignuto u tom procesu, odnosno do kojeg nivoa su sprovedene reforme našeg društva? Kako vidite nastavak pregovaračkog procesa, njegovu dinamiku a naročito kakva je vaša projekcija završetka pregovora i budućeg članstva Crne Gore u EU?” kaže se u Lazovićevom pitanju.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com