“Pašticada” otvara ljeto u Petrovcu - Volim Podgoricu

“Pašticada” otvara ljeto u Petrovcu

Početak ljeta u metropoli turizma svečano će u četvrtak označiti jedna od najtraktivnijih gastronomsko-kulinarsko-muzičkih fešti „Fešta od pašticade” koja u organizaciji Tuirističke organizacije Budve, će biti održana u Petrovcu.

„Fešta od pašticade predstavlja cjelodnevnu manifestaciju koja, prije svega, promoviše ovo tradicionalno primorsko jelo, uz muzički i dječiji dio programa.Kada su manifestacije ovog tipa u pitanju, trudimo se da izađemo u susret različitim ukusima, interesovanjima i uzrastu i napravimo događaj koji će okupiti veliki broj mještana i turista svih generacija. Cilj nam je svakako promovisanje naše kuhinje, kao veoma važnog dijela turističke ponude budvanske rivijere, kao i da kvalitetnim programom mjesec jun u Petrovcu, učinimo turistima još ljepšim“, najavila je portparol TO Budve Darja Marović.

Fešta počinje u 17 časova, kada će na centralnoj biti samo za najmlađe biti pripremljen bogat animacioni program u okviru koga će nastupiti Šanta Panta, Žarko Žabac, a pripremljeni su i pokloni za djecu.

Centralni događaj je podjela lokalnog specijaliteta pašticade u restoranima duž petrovačkog šetališta.

Defile budvanske Gradske muzike je u 19.30 časova, nakon čega će održati koncert “Gradska muzika svira Evergreen”. Programom je predviđeno da od 21 čas bude koncerti klapa i to na tri bine: “Castel Nuovo”, ispred SD “Crvena komuna”, “Trio Gušt”, ispred restorana “Katič” i”Assa Voce” ispred restorana “Orada”.

Kraj fešte označiće veliki vatromet, koga su pripremili organizatori.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com