PODGORICA: Nesvakidašnja izložba Art Rooms - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nesvakidašnja izložba Art Rooms

22 Juna sekretar Sekretarijata za kulturu glavnog grada mr Nela  Savković  – Vukčević U Podgorici je otvorila nesvakidašnju izložbu pod nazivom Art Rooms. U pitanju je prodajna izložba umjetničkih radova stvaralaca iz Crne Gore I inostranstva.

Kako ističu organizatori, umjetnici Hajdana Kostić I Stefan Bulatović ovo je rijetka prilika da na jednom mjestu pogledate blizu 200 razlilitih umjetničkih radova. Izlaže preko 30 umjetnika. Među njima su poznati umjetnici, profesori na FLU, strani umjetnici Iz Rusije I Ukrajine, kao i radovi sadašnjih I svršenih studenata umjetničkih fakulteta FLU Cetinje i UDG.

Pored brojnih crteža, slika, grafika, skulptura, na izložbi možete vidjeti I nakit crnogorske umjetnice Katarine Zlajić, čiji je rad I talenat doveo do toga da je italijansko izdanje modnog magazine “Vogue” uvrstilo u 20 najboljih dizajnera nakita I aksesoara, kao I do izložbi u muzeju Luvr u Parizu I na milanskom Fashion week-u.

Hajdana I Stefan su 2016. Godine organizovali dvije uspješne humanitarne izložbe I vjeruju u mogućnost umjetnosti da doprinese zajednici I pozitivnim promjenama, stoga su ovaj projekat uljepšali I humanitarnim aktivizmom. 10% od sume prodatih radova uručiće kao donaciju psihijatrijskoj klinici u Podgorici. TO Crne Gore prepoznala je poziv na društvenu odgovornost I promociju umjetnosti u tom maniru, I među prvima riješila da kupi rad.

U poslovnom prostoru, sponzorstvu firme Montecco, izlaganju je pristupano inovativno, van uobičajenih galerijskih pristupa.  Poslovni prostor je transformisan intervencijom mladih umjetnika, organizatora, u ambijent koji ističe umjetnička djela. Sama ideja Hajdane I Stefana, kako kažu, osim promocije umjetnosti I društvenog aktivizma, ima za cilj I da pokaže da mnoga mjesta u gradu mogu postati umjetnička pozornica, a ne samo galerije.

Na izložbi učestvuju sledeći umjetnici: Bulatović Lana, Bulatović Stefan, Burić Pavle, Došljak Sanja, Dragović Predrag, Drešić Nataša, Đurović Nataša, Garčević Marta, Grgurević Enis, Joskić Mišo,

Kadić Arijana, Kapisoda Marija, Konatar Jana, Kostić Anastasija, Kostić Hajdana, Krivokapić Jelena,
Krivokapić Milena, Kryvolap Ganna, Leković Teodora, Marković Marko, Martinović Ina, Pavićević Jelena,

Radević Aleksandar, Radović Matija, Reljić Željko, Stanišić Saša, Šćekić Perunika, Šćekić Vidoje, Tadoraško Konstantin, Tomić Dušan, Vujović Marsenić Mirjana, Vuksanović Maja, Vušurović Jelena, Zlajić Katarina.

Umjetnici vas pozivaju da posjetite izložbu Art Rooms u ulici Novaka Miloševa 6/3 (ulaz sa dvorišne strane Volija I specijalnog tužilaštva u centru grada) I da kupovinom radova oplemenite svoj prostor ali I pomognete svoju zajednicu.Izložba će trajati do 7.7.2017.godine. Radno vrijeme izložbe je svakim danom osim nedeljomod 9.30-13h I od 18-21h.

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read something such as this before. So nice to search out somebody with authentic applying for grants this subject. realy i appreciate you for starting this up. this fabulous website are some things that’s needed on the internet, somebody after some bit originality. helpful purpose of bringing new things to your web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com