Početna » NOVOSTI » Politika » Andrija Nikolić u posjeti udruženju Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Italiji

Andrija Nikolić u posjeti udruženju Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Italiji

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andrija Nikolić, u okviru zvanične posjete Republici Italiji, susreo se sa predstavnicima udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Italiji i Italija-Crna Gora “Kraljica Jelena”, Danijelom Đurđević, Norbertom Kaćaljom (Norberto Cacciaglia) i Martom Musini (Marta Mussini).

Predsjednica udruženja Danijela Đurđević predstavila je aktivnosti obje organizacije i projekte koji su usmjereni na afirmaciju kulturne baštine Crne Gore, posebno na aspekte koji istorijski povezuju Italiju i Crnu Goru.

“Početna ideja formiranja Udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore bila je u prikupljanju podataka o broju iseljenika iz Crne Gore u Italiji, međutim, prema riječima predsjednice udruženja, brojni su izazovi i problemi u preciznom determinisanju brojnosti dijaspore u Italiji,” stoji u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Kako su naveli, potpredsjednik i sekretarka Udruženja Italija-Crna Gora “Kraljica Jelena” izrazili su zainteresovanost za kulturnu povezanost dva naroda i informisali Nikolića o projektima koji imaju za cilj približavanje Crne Gore i crnogorske kulture Italiji i Italijanima.

“Spona dva naroda, utkana u istoriji, ogleda se danas u izuzetno dobrim i prijateljskim odnosima između dvije države, istakao je Nikolić. Na sastanku je izražena podrška Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, kao matičnog skupštinskog tijela za pitanja dijaspore, aktivnostima oba udruženja, usmjerenim prvenstveno na predstavljanju i promociji Crne Gore, približavanju njene kulture, tradicije, bogate istorije, ali i neizostavnih prirodnih ljepota,” zaključuje se u saopštenju.

(Vijesti)

Check Also

Vrhovni komandant NATO danas u CG

Vrhovni komandant NATO snaga za Evropu general Kertis Skaparoti boraviće danas u zvaničnoj posjeti Ministarstvu ...

Predsjednik Evropskog parlamenta zvanično posjetio Crnu Goru

“Želio sam da moja prva posjeta nekoj zemlji izvan Evropske unije bude posjeta Crnoj Gori ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *