Početna » NOVOSTI » Politika » Andrija Nikolić u posjeti udruženju Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Italiji

Andrija Nikolić u posjeti udruženju Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Italiji

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andrija Nikolić, u okviru zvanične posjete Republici Italiji, susreo se sa predstavnicima udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Italiji i Italija-Crna Gora “Kraljica Jelena”, Danijelom Đurđević, Norbertom Kaćaljom (Norberto Cacciaglia) i Martom Musini (Marta Mussini).

Predsjednica udruženja Danijela Đurđević predstavila je aktivnosti obje organizacije i projekte koji su usmjereni na afirmaciju kulturne baštine Crne Gore, posebno na aspekte koji istorijski povezuju Italiju i Crnu Goru.

“Početna ideja formiranja Udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore bila je u prikupljanju podataka o broju iseljenika iz Crne Gore u Italiji, međutim, prema riječima predsjednice udruženja, brojni su izazovi i problemi u preciznom determinisanju brojnosti dijaspore u Italiji,” stoji u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Kako su naveli, potpredsjednik i sekretarka Udruženja Italija-Crna Gora “Kraljica Jelena” izrazili su zainteresovanost za kulturnu povezanost dva naroda i informisali Nikolića o projektima koji imaju za cilj približavanje Crne Gore i crnogorske kulture Italiji i Italijanima.

“Spona dva naroda, utkana u istoriji, ogleda se danas u izuzetno dobrim i prijateljskim odnosima između dvije države, istakao je Nikolić. Na sastanku je izražena podrška Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, kao matičnog skupštinskog tijela za pitanja dijaspore, aktivnostima oba udruženja, usmjerenim prvenstveno na predstavljanju i promociji Crne Gore, približavanju njene kulture, tradicije, bogate istorije, ali i neizostavnih prirodnih ljepota,” zaključuje se u saopštenju.

(Vijesti)

Check Also

Network for Animals krajem septembra stiže u Crnu Goru

Poznata međunarodna organizacija za zaštitu životinja Network for Animals će posjetiti Crnu Goru 23, 24, ...

Jahta sa četiri tone marihuane isplovila iz Crne Gore

Ita­li­jan­ska fi­nan­sij­ska po­li­ci­ja za­u­sta­vi­la je u te­ri­to­ri­jal­nim vo­da­ma te ze­mlje jah­tu na ko­joj su bi­le ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *