ČETIRI SIGURNA ZNAKA: Evo kako da prepoznate najsočniju i najslađu LUBENICU - Volim Podgoricu

ČETIRI SIGURNA ZNAKA: Evo kako da prepoznate najsočniju i najslađu LUBENICU

U ljetnjoj sezoni omiljena na stolu brojnih ljudi je osvežavajuća i zdrava lubenica.

I dok omiljena „lopta“ izgleda svježe, često se dogodi da nas nakon kupovine sadržaj potpuno razočara. Otkrivamo kako izbjeći greške pri odabiru lubenice i kako prepoznati svježu.

Lubenica prerezana napola koja služi kao primjer u prodavnicama, nikada ne bi trebalo da bude jedino mjerilo za kupovinu čitave lubenice.

Neupućenost u osnovne karakteristike svježe i zrele lubenice nerijetko završi razočaranjem nakon što je donesemo kući i isprobamo.

Ali, uz nekoliko pravila lako ćete među gomilom zelenih lopti pronaći onu sočnog sadržaja:

1. Šare na lubenici odaju njenu starost, tako da uvijek birajte onu sa svjetlijim šarama jer takve su zrelije i samim time ukusnije i sočnije.

Osim toga strana na kojoj je lubenica ležala na zemlji treba da bude žute boje, bijela ili svijetlozelena boja znak su nedovoljno zrelog ploda.

2. Obratite pažnju na težinu lubenice, ukoliko je za veličinu neočekivano lagana znači kako je njen sadržaj suv i nema dovoljno soka.

3. Ukoliko lubenica ima peteljku i ona vam može biti mjerilo svježine, naime, zavrnuta peteljka znak je zrelog i svježeg sadržaja.

4. Zvuk sočne lubenice treba da bude zvonak, pa je uzmite u ruke i člankom prsta kuckajte po njoj sa svih strana, ukoliko je zvuk tup, ne kupujte.

(Izvor: zadovoljna.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com