Kriminalci pucali na Branku Katić i Radeta Šerbedžiju - Volim Podgoricu

Kriminalci pucali na Branku Katić i Radeta Šerbedžiju

 

Beogradski kriminalci pucali su na Radeta Šerbedžiju i Branku Katić, jer je glumac ratnih 90-in u Srbiji smatran Hrvatom, a u Hrvatskoj Srbinom, pa su u jednom beogradskom lokalu na njega potegli pištolj dok je slavio rođenje ćerke. U tom trenutku, pored njega je bila i njegova studentkinja, a današnja koleginica Branka Katić.

Upravo zbog ovog incidenta, Šerbedžija je napustio prostore bivše Jugoslavije i nastanio se u Americi, a sa knedlom u grlu ispričao je detalje tog nemilog događaja:

 
“Ušao sam sa svojom studentkinjom Brankom Katić i Darok Šuković i sa mojim drugarom Andrejom Popovićem u klub “Nana” koji se nalazio nedaleko od stana roditelja moje žene Lenke, gdje sam tada stanovao. Najprije smo te večeri, maja 1992. godine proslavljali u Klubu književnika rođenje moje ćerke Nine. Kada smo ušli, za jednim stolom su sjedjela 3 mladića i bili su pod dejstvom alkohola. Odmah su krenuli da mi dobacuju: Izdajico jedan srpski, idi Tuđmanu, psovali su mi majku i tako dalje. Došao sam do šanka, a dečko koji je tu radio mi je rekao da je bolje da odemo, jer su oni pijani i naoružani. Mi smo taman ispili piće, kad mi je odjeknuo pucanj iznad glave, metak se zabio u plafon.

Okrenuo sam se i vidio da su dvojica držala za ruku mladića koji je pucao. Bio je pijan. Jedina vrata su bila pored njih i morali smo tu proći. Rekao sam Branki: Samo polako, bez straha. Dok smo prolazili pored njih, ovaj što je pucao dobacio mi je šapućući: Rade, je*em ti majku”, ispričao je glumac svojevremeno i dodao da isprva nije ni shvatio šta se desilo:

“Izašli smo, sjeo sam u auto, došao kući, to je bilo tri stotine metara dalje, natočio viski i tek tada su mi klecnula koljena. Tek tada kad je adrenalin pao, shvatio sam šta se dogodilo tada”.

Pulsonline.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com