Lekić upitao EU: Da li vam je krnji parlament institucionalni partner - Volim Podgoricu

Lekić upitao EU: Da li vam je krnji parlament institucionalni partner

Lider Demosa Miodrag Lekić pozvao je nadležne u institucijama Evropske unije da saopšte da li je njima “krnji parlament” institucionalni partner i da li je, u trenutnim uslovima, moguće napredovati ka članstvu u EU.

“Da li je stvarno ova neregularnost, institucionalna, sa krnjim parlamentom na čelu, partner Evropske unije i da li su mogući reformski, integracioni procesi prema Evropskoj uniji sa takvim institucijama koje su, ili na ivici neregularnosti, ili su neregularne”, pitao je Lekić nadležne instance Evropske unije, među kojima i šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava.

Lekić je povodom nastupa premijera Duška Markovića pred Evropskim savjetom, kazao da se “simulira normalnost”, te da se opozicija “opanjkava”, kao snaga koja bez razloga bojkotuje parlament.

“Namjerno se izbjegava da se kaže da se ne radi o taktičkom potezu opozicije, već o jednoj demokratskoj reakciji na pretenziju da je 16. oktobar bio normalan izboran dan”, istakao je Lekić.

Podsjetio je da je prije nekoliko godina, kada se u Parlamentu nalazila opozicija, u izvještaju EU navedeno da je Parlament najdemokratskija institucija u Crnoj Gori.

“Paralelno, šef režima Đukanović, je rekao da se radi o parlamentarnoj diktaturi”, kazao je lider Demosa.

On je ocijenio da stanje u Crnoj Gori nije “ni normalno, ni institucionalno regularno”.

“Kriza se sve više i sve riskantnije produbljuje”, smatra Lekić, dodajući da vlast “naduvava dramu” terorističkog udara, a paralelno pretenduje da je to bio “lijep” izborni dan.

(Vijesti)

2 komentara

  1. I’d should check with you here. Which is not some thing I usually do! I love reading a post that may get people to feel. Also, many thanks for permitting me to comment!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com