Ovako izgleda ekspoze Ane Brnabić - Volim Podgoricu

Ovako izgleda ekspoze Ane Brnabić

Mandatarka nove vlade Srbije Ana Brnabić danas će predstaviti svoj ekspoze u kojem će predočiti planove, a prema saznanjima “Blica”, tri su ključna razvojna prioriteta kabineta koji će voditi – ekonomski razvoj, digitalizacija i obrazovanje.

Ujedno, pozvaće poslanike i građane da je prate u želji da na izazove vremena odgovori hrabro, odlučno i s jasnom vizijom. Prema saznanjima „Blica“, ekspoze ima oko 100 stranica, što znači da će mandatarki trebati više od tri sata da ih pročita, imajući u vidu da za jedan sat može da se pročita od 20 do 30 strana.

“Brnabićeva je u politiku ušla iz ljubavi prema Srbiji i u najboljoj želji da uradi nešto dobro za svoju zemlju i njene građane. Smatra da je čast služiti svojoj zemlji i vjeruje da na izazove vremena u kojem živimo moramo da odgovorimo hrabro, odlučno i s jasnom vizijom kuda idemo. U svom govoru pozvaće poslanike i sve građane i građanke Srbije da je prate na tom putu”, otkriva izvor“ Blica“.

Njihov  sagovornik dodaje da se ciljevi nove vlade nadovezuju na temelje koje je postavila prethodna i otkriva da su ključni razvojni prioriteti ekonomski razvoj, digitalizacija i obrazovanje.

“Digitalizacija otvara nove mogućnosti za kvalitetniji život građana kroz veći broj usluga, jeftinije usluge, dostupnije informacije i znanje, povezivanje među ljudima. Iako se najčešće vezuje za tehniku, digitalizacija je mnogo više od tehnike i IT industrije – ona pruža šansu za nova radna mjesta koja su bolje plaćena. Digitalizacija može uvećati izvoz Srbije, a država će imati ulogu regulatora koji stimuliše otvorenu i dinamičnu ekonomiju. Da bi omogućila digitalizaciju u Srbiji, država će razvijati infrastrukturu i raditi na smanjenju administrativnih barijera uz podsticanje preduzetničkih inicijativa. Uz dobro postavljenu i balansiranu socijalnu politiku, misija nove vlade biće da modernizuje naše društvo u svim segmentima”, ističe izvor „Blica“.

Za sve to ključan preduslov je kvalitetno i efikasno obrazovanje, pa je i zato drugi prioritet unapređenje obrazovnog sistema, ali tako da podstiče način razmišljanja usmjeren na pronalaženje rješenja i traženje mogućnosti.

 

“Brnabićeva će se založiti da mlade generacije uče da ne odustaju na prvoj prepreci i da se bore za ideje i vjeruju u sebe. Vlada će raditi na unapređenju preduzetništva i preduzetničkog načina razmišljanja. Obrazovanje treba da podstiče preduzetnički duh kod mladih i uči ih da razmišljaju pobjednički i idu u susret prilikama, da traže rješenja i budu fokusirani na šanse u svakoj situaciji. Preduzetništvo je više od nastavnog predmeta, preduzetništvo je stav, način i odnos prema životu”, ocjenjuje njihov sagovornik.

Dosadašnji moto rada, da u “državu treba uvesti red, a zdrav razum u državnu upravu”, ostaće Brnabićevoj ideja vodilja i na premijerskoj funkciji.

“Fokusiraće se na društvo znanja jer je znanje najveća vrijednost 21. vijeka. Kroz svoj rad će ohrabrivati mlade da usvajaju novine, a starije građane da upotrebljavaju savremene tehnologije i budu dio života svoje djece i unuka”, zaključuje izvor „Blica“.

Vučić čitao ekspoze šest sati

Brnabićeva na mjestu premijera nasleđuje Aleksandra Vučića. On je ekspoze od 260 strana i 10 tačaka čitao šest sati, što je rekord u odnosu na predstavljanje programa svih vlada od uvođenja višestranačja. To je, inače, bila skraćena verzija – prvobitna je imala 450 strana i trebalo bi 15 sati da se pročita. Prije toga, Vučić je 2014. program vlade izlagao tri sata.

(BLIC)

1 komentar

  1. Spot i’ll carry on with this write-up, I must say i think this site requirements far more consideration. I’ll oftimes be once more to study additional, appreciate your that information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com