PODGORICA: CVJETA NELEGALAN TAKSI PREVOZ NA AERODROMU - Volim Podgoricu

PODGORICA: CVJETA NELEGALAN TAKSI PREVOZ NA AERODROMU

Tak­si fir­ma „Ro­jal plus” je na ten­de­ru u mar­tu pro­šle go­di­ne do­bi­la par­king po­zi­ci­je na Aero­dro­mu Pod­go­ri­ca i od to­ga da­na ku­bu­ri sa ne­le­gal­nim pre­vo­zni­ci­ma ko­ji im oti­ma­ju put­ni­ke. Oni su 14 par­king po­zi­ci­ja za go­di­nu da­na pla­ti­li 35.000 eura ko­je sa­da, ka­ko ka­že Alek­san­dar Vu­jo­vić, vla­snik fir­me, ne mo­gu da vra­te. Vu­jo­vić uka­zu­je na to da im gru­pa „di­vljih” tak­si­sta sva­ko­dnev­no pra­vi pro­ble­me ne sa­mo što im oti­ma­ju put­ni­ke, već i što mal­tre­ti­ra­ju za­po­sle­ne u „Ro­jal tak­si­ju”. Zbog to­ga se vo­de i sud­ski spo­ro­vi.
Vu­jo­vić is­ti­če da se obra­ćao nad­le­žnim in­sti­tu­ci­ja­ma, ali da su se svi ogla­si­li kao ne­na­dle­žni.
-Za­ku­pio sam po­vr­ši­nu i oče­ki­vao da će te lju­de sklo­ni­ti oda­tle, po­seb­no jer se ba­ve ne­le­gal­nim po­slom. Tih pre­vo­zni­ka ne­ma u evi­den­ci­ji Se­kre­ta­ri­ja­ta za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sao­­bra­ćaj i ne­ma­ju li­cen­cu. Ra­de na di­vlje. Ne­bro­je­no pu­ta sam kao vla­snik fir­me pod­no­sio pri­ja­ve po­li­ci­ji jer oni fi­zič­ki i psi­hič­ki zlo­sta­vlja­ju mo­je za­po­sle­ne. O to­me sam oba­vi­je­stio i slu­žbu bez­bjed­no­sti na aero­dro­mu, ali ni­ko ka­žu ni­je nad­le­žan. Slao sam do­pi­se Mi­lo­šu No­vo­vi­ću, na­čel­ni­ku Ko­mu­nal­ne in­spek­ci­je, ko­me je pri­mar­ni po­sao da spre­ča­va ne­le­gal­ni pre­voz. To su li­ca ko­ja su evi­den­ti­ra­na i sve se o nji­ma zna. Po­ku­ša­va­la je upra­va Aero­dro­ma Cr­ne Go­re da iz­dej­stvu­je za­bra­nu pri­la­ska tim li­ci­ma, ali sve to na­i­la­zi na zid ćut­nje. Sve to me na­vo­di na po­mi­sao da ih ne­ko šti­ti. Na kra­ju Aero­dro­mi Cr­ne Go­re su ti ko­ji tre­ba da ri­je­še pro­blem, jer su mi oni iz­da­li pro­stor ko­ji sam pla­tio 35.000 eura – ka­že Vu­jo­vić.
Vo­jo­vić is­ti­če da di­vlji tak­si­sti či­ne šte­tu Glav­nom gra­du, jer mu ru­še imidž.
-Do­vi­ku­ju se na aero­dro­mu sa put­ni­ci­ma, a ka­da u vo­zi­lo uđe dvo­je ili tro­je put­ni­ka ako je vo­žnja re­ci­mo 30 eura oni im na­pla­te po oso­bi to­li­ko. Ja sam svje­dok to­me. Pre­u­zmu put­ni­ka, ugo­vo­re de­stib­na­ci­ju, a on­da ga osta­ve na dru­goj… po­sli­je lju­di zo­vu Aero­dro­me i ža­le se. Za sve to po­sto­je do­ka­zi u Aero­dro­mi­ma Cr­ne Go­re kod di­rek­to­ra. On ima sve te pri­mjed­be. Tu­ri­sti do­ži­vlja­va­ju raz­ne ne­pri­jat­no­sti. Po­če­li su i da se pred­sta­vlja­ju kao da su iz „Ro­jal tak­si­ja”, ali sre­ća što ne­ma­mo ista vo­zi­la. Pri­je ne­ki dan zva­li su me sa re­cep­ci­je jed­nog ho­te­la u Ba­ru da se ža­le da im je tak­si­sta ko­ji se pred­sta­vio da je iz mo­je fir­me, na­pla­tio pre­voz 120 eura. Ob­ja­sni­li su da je u pi­ta­nju vo­zi­lo „mer­ce­des”. Svi zna­mo to je naj­po­zna­ti­ji „di­vlji” tak­si­sta pro­tiv ko­jeg vo­di­mo sud­ski po­stu­pak zbog fi­zič­kog na­pa­da na mog rad­ni­ka i če­ka se pre­su­da. To je bru­ka što se ra­di, a ni­ko ne re­a­gu­je – ka­zao je Vu­jo­vić.
Vu­jo­vić pla­ni­ra da se po­no­vo obra­ti nad­le­žnim or­ga­ni­ma ali ovog pu­ta će pro­ši­ri­ti broj adre­sa na ko­je će po­sla­ti do­pi­se. Poč­e­će od gra­do­na­čel­ni­ka Pod­go­ri­ce Sla­vo­lju­ba Sti­je­po­vi­ća, a za­tim svim mi­ni­stri­ma i pred­sjed­ni­ku Vla­de.
-Sa aero­dro­ma tak­si­ra li­ce ko­je vo­zi auto­mo­bil na nje­mač­kim ta­bli­ca­ma a za­ka­če­na mu je tak­si fir­ma Glav­nog gra­da. Pi­tam Mi­lo­ša No­vo­vi­ća ka­ko je to mo­gu­će i da li je kon­tro­li­san taj tak­si­sta. Či­ja je on nad­le­žnost? Pi­tam ga ko­li­ko smo mu se pu­ta obra­ća­li za po­moć i da li nam je po­mo­gao? Iza­đu in­spek­to­ri na te­ren, ali pro­blem se ne ri­je­ši. Kon­tro­li­šu mo­ja vo­zi­la, a po­red njih dva me­tra „di­vlji” tak­si­sta do­zi­va put­ni­ke. Svje­dok sam i to­ga da su ta li­ca na­o­ru­ža­na hlad­nim oruž­jem ko­jim pri­je­te mo­jim za­po­sle­ni­ma. Bio sam pri­su­tan kad se to de­si­lo i pri­ja­vi­li smo od­mah po­li­ci­ji. Me­đu­tim, ni­ko im vo­zi­la pre­tre­sao ni­je, a pu­na su ba­zbol pa­li­ca, šip­ki, no­že­va. In­te­re­su­je me ko je nad­le­žan za ove lju­de i zbog če­ga ni­ko ne re­a­gu­je. Iz Aero­dro­ma Cr­ne Go­re po­ku­ša­li su da im za­bra­ne ulaz, ali ni­je­su uspje­li. Isto se de­ša­va­lo i na ti­vat­skom aero­dro­mu ali i na aero­dro­mu Ni­ko­la Te­sla u Be­o­gra­du i ri­je­ši­li su pro­blem. Ko šti­ti pod­go­rič­ke „di­vlje” tak­si­ste – pi­ta Vu­jo­vić.
Po nje­go­vom mi­šlje­nju la­ko je ri­je­ši­ti pro­blem ne­le­gal­nog pre­vo­za.
-Rje­še­nje je za­po­sli­ti jed­nog ne­ko­rup­mpi­ra­nog ko­mu­nal­nog in­spek­to­ra, ko­ji ne­ma udje­la u tak­si udru­že­nji­ma i ne­ma svo­ja vo­zi­la ko­ji­ma se tak­si­ra. La­ko je sve to ri­je­ši­ti samo ako se ima vo­lje – ka­že Vu­jo­vić.

(Dan)

1 komentar

  1. Bobane, koliko imaš zaposlenih a koiko prijavljenih u tvoje dvije taxi firme. Ne treba zaboraviti da ti Bobane imaš dva privredna društva u svom vlasništvu. To su privredno društvo NAŠ TAXI i privredno društvo ROYAL TAXI. Prijavljuješ tačno polovinu (nijesam baš siguran ali imam neka saznanja da ni to nije kompletna cifra) od zaposlenih radnika. Imaš, takođe, i popriličan broj neprijavljenih vozila. Uz sve te nepravilnosti i krivična djela, zahvaljujući rodbinskoj vezi vase supruge, preko predsjednika skupštine čijoj partiji je dat resor saobraćaja i komunalnih poslova, u PG dobijaš 20 novih izvoda iz licenci. Ovo je zemlja čuda u kojoj čovjek uzalud piše, ukazuje na nepravilnosti i krivična djela (utaja poreza i sl.). Niko ne želi da preduzme ništa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com