PODGORIČKI BIZNISMEN DUGUJE 40.000 EURA - Volim Podgoricu

PODGORIČKI BIZNISMEN DUGUJE 40.000 EURA

Opština Budva stavila je hipoteku na gotovo 40.000 kvadrata zemlje nadomak Starog grada, vlasništvo firmi koje se povezuju sa podgoričkim biznismenom Duškom Kneževićem, zbog poreskog duga od nešto više od 40 hiljada eura.

Na dvijema lokacijama iznad plaže Mogren I, u podnožju brda Spas, Opština Budva je hipoteke upisala još prije dvije godine zbog poreskog duga od 230.000 eura.

Sekretarijat za finansije počekom juna blokirao je i imovinu Kneževićeve firme “Rekreaturs”, koja gazduje zemljišnim kompleksom od 33.000 kvadrata u zaleđu plaže Kamenovo zbog poreskog duga od 50.000 eura.

Hipoteka je 9. juna upisana i na parcelu od nešto više od 6.000 kvadrata pored hotelskog kompleksa Avala i na 31.000 metara kvadratnih na padinama brda Spas, na kojima je predviđena realizacija dva investiciona projekta koje promoviše Kneževićeva Atlas grupa na svom sajtu.

Hipoteka je upisana kao garancija da će porez na imovinu biti izmiren.

Zemljište kod kompleksa Avala, na samom rtu, pod hipotekom je i grčke Piraeus banke na iznos od 24 miliona eura.

U podnožju brda Spas, kako je više puta objavljeno, planirana je izgradnja turističkog naselja „Mogren garden“, ukupne površine do 30.000 kvadrata i luksuznog rezidnecijalnog kompleksa „Mogren hill“.

Podgorička firma “Attika land“, kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS), osnivač je budvanskih kompanija “Mogren hill“ i „Mogren garden“, kako su nazvani i investicioni projekti Atlas grupe.

Prema posljednjem izvodu CRPS-a, firmu “Attika land” osnovala je podgorička kompanija “Ridley park”.

Kao osnivači firme “Ridley Park” navode se ofšor kompanije sa Britanskih Djevičanskih Ostrva “Newcom Worldwide limited” i “Cosmos ltd sa Antila” koja se kao akcionar godinama pojavljivala u više kompanija iz portfelja Kneževićevog Atlas Mont fonda.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com