PODGORIČKOG ADVOKATA SUMNJIČE DA JE PODSTREKAVAO NA DAVANJE MITA - Volim Podgoricu

PODGORIČKOG ADVOKATA SUMNJIČE DA JE PODSTREKAVAO NA DAVANJE MITA

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović policija je juče pretresla kancelarije advokata Gorana Rodića u Podgorici. 

Pretres je obavljen u okviru izviđaja koji Radovićeva vodi zbog sumnje da je Rodić počinio krivično djelo podstrekavanje na davanje mita, rečeno je “Vijestima” u Specijalnom tužilaštvu.  

“Vijesti” sinoć do zaključenja broja nijesu uspjele da kontaktiraju Rodića za komentar navoda iz tužilaštva.

Sagovornik “Vijesti” iz SDT rekao je da tužilaštvo sumnja da je Rodić navodno od italijanskih državljana, protiv kojih se vodi postupak zbog navodnih nezakonitih konsultantskih ugovora A2A, tražio novac da im obezbijedi bolji status u krivičnom postupku.

Istraga u tom predmetu se vodi protiv bivših direktora Elektroprivrede Enrika Malerbe, Masima Sale i Flavija Bjanka, koji je u aprilu prošle godine bio i uhapšen. Posao konsultantskih usluga vrijedan oko 15.000.000 eura,

Elektroprivreda je Italijanima dala bez raspisivanja tendera i pri tomu je  oštećena za više miliona eura.

Italijanski državljani su saslušani prije nekoliko dana u Specijalnom tužilaštvu. 

Oni su navodno rekli tužiteljki Radović da im je Rodić kazao da im može ponuditi da se postupak okonča i na „balkanski način“, tako što će im obezbijediti da večeraju sa specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem, ali da će ih  ta večera koštati više stotina hiljada eura. On je, navodno, Italijanima rekao da je dugogodišnji prijatelj sa Katnićem.

Italijani nijesu angažovali Rodića da ih zastupa, ali su o njegovoj navodnoj ponudi govorili pred tužiteljkom Radović prošle godine, koja je to unijela u zapisnik u predmetu A2A.

Italijani su, nezvanično saznaju „Vijesti“, pristali da svjedoče protiv Rodića i tim povodom su prije nekoliko dana i došli u Crnu Goru.  

“Vijesti” saznaju da Rodić još nije saslušan povodom sumnji tužilaštva.

Na pitanje zašto su sa izviđajem protiv Rodića čekali od prošle godine do sada, sagovornik iz SDT-a rekao je da im je “trebalo vremena da prikupe dokaze”.

Rodić je ugledni podgorički advokat, i zastupao je klijente u mnogim slučajevima visokog profila, a odnedavno brani i jednog od  lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića u kontroverznom slučaju “državni udar”, koji je jedan od razloga za političku krizu u Crnoj Gori.

Rodić je branio i optužene za ratne zločine u Crnoj Gori i Haškom tribunalu, u predmetu CKB, i urednika “Vijesti” koji je bio optužen u slučaju napada bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše i njegovog sina. 

Prije nekoliko godina bio je kandidat za vrhovnog državnog tužioca. 

(Vijesti)

3 komentara

  1. Hapsi ooooodddmmaa! A od advokada bi bar mogli 9 od 10 odmah da pohapsite. Ada vicevi se po sudstvu pricaju imenom i prezimenom, o advokackim prevarama, pljackama, podvalama, lazima… I oni i dalje svaki dan dolaze da tobos bare stranke? Alo ljudi, kome vi tu pricu! Hapsi odma!!! Sve Advokate u Corku dje im je i mjesto bitange jedne nevaspitane!

  2. I have been surfing online more than three working hours today, however I never found any kind of interesting document like your own. It is quite worth enough to me. Personally, if all web owners and blog writers created great articles as you did, the internet will be a lot more useful than previously.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com