Kanadski tinejdžer porijeklom iz Nikšića draftovan u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta - Volim Podgoricu

Kanadski tinejdžer porijeklom iz Nikšića draftovan u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta

Džonatana Kovačevića (19), kanadskog tinejdžera porijeklom iz Nikšića, draftova je Vinipeg Džets u NHL ligi hokeja na ledu!

Jedan od najvećih kanadskih talenata jednog od najpopularnijih profesionalnih sportova u Americi izabran je kao 74. pik, što je izuzetno za tako mladog igrača. Prethodno je ovaj nadareni defanzivac stekao sjajnu reputaciju na Merimek Koledžu.

Kovačević, mladić visok 191 santimetar, rođen je u gradu Grimzbi, u kanadskoj državi Ontario. Njegov otac Novica doseljenik je u Kanadu iz Crne Gore, iz Nikšića. Prošle sezone na 36 utakmica u NCAA koledž ligi postigao je tri gola i 16 asistencija.

To je sjajan skor za defanzivca, maestralnog u kontranapadu. Ističe se da je izuzetan u trku u oba pravca, brz je sa pakom, što je atipično za njegovu visinu i defanzivce, izuzetno je odgovoran i precizan u defanzivnim zadacima, protiv mnogo iskusnijih rivala.

– Treba fizički da ojačam, kako bih bio spreman za NHL svijet. Sve to je stvar razvoja, ali vjerujem da ću jednog dana biti spreman za uspješnu NHL karijeru i tako ostvariti san – rekao je Kovačević za kanadske medije.

Vijest o njegovom angažmanu u NHL je odjeknula u Kanadi, jer nije uobičajeno da tako mlad igrači, pogotovo defanzivac, dobije šansu na draftu.

Klub iz Vinipega, jednog od najvećih kanadskih gradova, najvjerovatnije će se odlučiti da mu već na jesen pruži šansu. Vinipeg je jedan od najmlađih timova u NHL, od 2011. je u tom gradu, nakon preseljenja iz Atlante, a u prethodnih pet godina jednom se plasirao u plejof. Prošle sezone imao je učinak od 40 pobjeda i 35 poraza.

ARENA, Pobjeda

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com