Katnić: Sumnja se da je Rodić organizovao kriminalnu grupu - Volim Podgoricu

Katnić: Sumnja se da je Rodić organizovao kriminalnu grupu

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je da postoji osnov sumn je da je advokat Goran Rodić organizovao kriminalnu grupu sa ciljem da ga podmiti kako bi iskoristio svoje diskreciono pravo da ne pokrene postupak protiv kompanije A2A kao pravnog lica. 

Katnić je pomenuo cifru 600.000 eura koja je navodno trebalo njemu da bude ponuđena da odustane od pokretanja postupka, a tvrdi da postoje dokazi da je Rodić za to primio do 70.000 eura. 

“Do tih sumnji su došli pretresom stana i kancelarija. Rodić je davao pravna mišljenja licima na rukovodećim pozicijama u kompaniji A2A. Među tim mišljenjima je mogućnost da SDT iskoristi diskreciono pravo i ne pokrene postupak protiv A2A kao pravnog lica. Postoje i dokazi da je kancelarija Rodića dobila do 70.000 eura”, kazao je SDT na konferenciji  “Prva petoljetka crnogorskih pregovora sa EU”, koju je organizovao CGO.

Goran Rodić je ranije saopštio, ako je tačno, da ga italijanski državljani optužuju za podstrekavanje na davanje mita, “onda je malo reći da se radi o neistini, već o bezočnoj laži, a motivi za lažno optuživanje mogu se dovesti u vezu sa pokušajem moje diskreditacije i u drugim, javnosti poznatim predmetima, gdje postupam kao branilac”. 

Kompanija A2A saopštila je da je Rodića u drugoj polovini 2016. godine angažovala u dva navrata za pružanje uobičajenih usluga pravnog savjetovanja “koje se odvijalo prema potpuno regularnim modalietetima i sadržini i koji su okončani  u mjesecu decembru 2016. godine”

“A2A sarađuje sa svojim savjetnicima i saradnicima prema načelima korektnosti, transpretnosti i poštovanja važećih zakona u svim jurisdikcijama u kojima ista posluje”, navodi se u saopštenju A2A.

Odgovarajući na pitanje Steva Muka iz Instituta Alternativa kako je moguće da “baš iz pune vreće u kojoj su političari i tajkuni koji su moćni svih ovih godina, izvučemo advokata Rodića ili poslanika (Nebojšu) Medojevića”, Katnić je odgovorio da za sve mora postojati dokaz. 

Ocijenio je i da ne demonstrira pravdu nad neistomišljenicima, ali da će dok je SDT goiniti počinioce svih krivičnih djela, bez obzira na njihov status u društvu.

“Advokat Rodić i ja smo prijatelji 25 godina. Ja sam danas govorio o činjenicama i one su takve”, kazao je Katnić. 

Rodić je ranije kazao i da nije “advokat koji predmete radi i završava na “balkanski način”, niti na bilo koji od nezakonitih načina sa domicilnog prostora italijanskih državljana”. 

“To znaju i svi ljudi iz crnogorskog pravosuđa sa kojima sam imao kontakte, obavljajući profesionalno svoj posao više decenija. Naravno, to mogu potvrditi i svi klijenti koje sam zastupao, kao i oni koji su samo razgovarali o mom eventualnom angažmanu. Davanje mita, doručak, ručak i večera sa nosiocima pravosudnih funkcija nikada nije bio moj način rada”, navodi se u njegovom saopštenju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com