PODGORICA: Novi protesti, ako poslanici izglasaju zakon - Volim Podgoricu

PODGORICA: Novi protesti, ako poslanici izglasaju zakon

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece provele su noć ispred Skupštine Crne Gore gdje će se poslanici danas izjasniti o Predlogu zakona o izvršenju odluke Ustavnog suda koji se tiče njihovih primanja.

Predsjednica Koordinacionog odbora majki Željka Savković poručila je da će majke ostati ispred Skupštine i da će organizovati nove proteste, ako poslanici izglasaju zakon.

Koordinacioni odbor majki, korisnica naknada saopštio je da će u podne biti održana konferencija za medije ispred Skupštine Crne Gore.

Majke su kazale da je za njih ovo dan D jer se odlučuje o njihovoj sudbini. 

Jedna od korisnica naknade, Milosava Radulović iz Nikšića sa jučerašnjeg skupa je poručila da poslanici ne odlučuje samo o majkama nego i o sudbini njihove djece.

“Pojedinim poslanicima skrećeno pažnju da ne vode računa o očuvanju svojih fotelja i uskopartijskim interesima, nego da sada donose zakone u interesu građana koji su ih glasali”, rekla je Radulović.

Ustavni sud je 19. aprila  ukinuo odredbe o dopunama Zakona o socijalnoj  i dječjoj zaštiti, ocjenjujući da nisu u saglasnosti sa najvišim pravnim aktom i obavezao Vladu da u roku od tri mjeseca Skupštini podnese Predlog zakona za izvršenje  te odluke.

 (Vijesti)

1 komentar

  1. Dajte ljudi do kad cete vi da vjerujete DPS lazima? Pa vi ste krivi narode sto vam se ovo desava, sto se DPS neznalice i bitange sprdaju sa vasim majkama i sestrama i cerkama! Sram vbas bilo Crnogoci stoko jedna kukavicka. Kukavice jedne bez muskosti, samo mogu da dozvole da sacica bitangi 30 godina pljacka i ponizava nase porodice. pih stoko jedna neznavena neka ti sve oduzmu, a vi opet glasajte spijuna Duska i nepismenog glupana Mila! Lopovcine glasate bre stoko jedna glupa!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com