Za ubistvo Kosaća dobio 10 godina i 10 mjeseci - Volim Podgoricu

Za ubistvo Kosaća dobio 10 godina i 10 mjeseci

Kri­vič­no vi­je­će su­di­je Vi­šeg su­da Ve­sne Mo­štro­kol osu­di­lo je ju­če Dra­go­ja Ba­o­ši­ća na 10 go­di­na i 10 mje­se­ci za ubi­stvo Jo­va­na Ko­sa­ća. Nje­mu se su­di­lo za kri­vič­no dje­lo pre­ko­ra­če­nje gra­ni­ca nu­žne od­bra­ne i kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja. Dra­gan Bi­go­vić je osu­đen na 10 mje­se­ci za­tvo­ra jer je po­mo­gao Ba­o­ši­ću da ne bu­de ot­kri­ven. Ka­ko sa­zna­je­mo, Bi­go­vić je pu­šten iz pri­tvo­ra jer je već od­le­žao ka­znu.
Pre­ma na­vo­di­ma op­tu­žni­ce, Dra­go­je Ba­o­šić je 14. sep­tem­bra 2014. oko 1.30 u Iga­lu, u dis­ko­te­ci „Ka­za”, sa umi­šlja­jem ubio Jo­va­na Ko­sa­ća.
Po ula­sku u di­sko­te­ku, a na­kon fi­zič­kog kon­tak­ta iz­me­đu Ko­sa­ća i Mi­la­na Bi­go­vi­ća ko­ji se na­la­zio u dru­štvu Ba­o­ši­ća, okri­vlje­ni Dra­go­je Ba­o­šić je pri­šao Jo­va­nu Ko­sa­ću i u nje­go­vom prav­cu iz pi­što­lja is­pa­lio vi­še me­ta­ka ko­ji su ga po­go­di­li. U tom tre­nut­ku, ka­ko se na­vo­di, Ko­sać se na­la­zio u sto­je­ćem po­lo­ža­ju. Na­kon što je pao na pod, pre­ma na­vo­di­ma op­tu­žni­ce, Ba­o­šić je na­sta­vio da pu­ca, po­go­div­ši ga u gru­di i sto­mak. Na­kon to­ga Ba­o­šić je po­bje­gao, či­me je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo ubi­stvo.
Dra­gan Bi­go­vić je op­tu­žen da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo po­moć uči­ni­o­cu na­kon iz­vr­še­nog kri­vič­nog dje­la, od­no­sno da je 14. sep­tem­bra, oko 2.30, po­mo­gao Ba­o­ši­ću da ne bu­de ot­kri­ven, ta­ko što je za­u­sta­vio vo­zi­lo „BMW” i vo­za­ču na­lo­žio da okri­vlje­nog pre­ve­ze u mje­sto Ba­o­ši­ći.
Ko­sać je u dis­ko­te­ci „Ka­za” u Her­ceg No­vom ra­dio kao obez­bje­đe­nje. To­kom fi­zič­kog ob­ra­ču­na iz­me­đu Ko­sa­ća i Bi­go­vi­ća, u lo­kal je ušao Ba­o­šić ko­ji je is­pa­lio ne­ko­li­ko hi­ta­ca u prav­cu Ko­sa­ća, ko­ji je pre­mi­nuo od za­do­bi­je­nih po­vre­da, a ubi­ca se dao u bjek­stvo.
Osum­nji­če­ni Bi­go­vić skri­vao se osam da­na, da bi se 22. sep­tem­bra pre­dao po­li­ci­ji. Dan ka­sni­je uhap­šen je i Dra­gan Bi­go­vić, ko­ji je u no­ći ubi­stva, pre­ma sum­nja­ma po­li­ci­je, bio u dru­štvu Ba­o­ši­ća. On je op­tu­žen da je po­mo­gao ubi­ci na­kon iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la. To­kom su­đe­nja u her­ceg­nov­skom Osnov­nom su­du Bi­go­vić je ne­gi­rao kri­vi­cu, na­vo­de­ći da spor­ne no­ći ni­je bio u dru­štvu Ba­o­ši­ća. Is­pri­čao je da je do­la­skom u lo­kal na­sta­la gu­žva ka­da su iza­šli iz lo­ka­la. Na­kon to­ga, tvr­dio je, za­u­sta­vio je vo­zi­lo za­mo­liv­ši Ne­boj­šu La­ki­će­vi­ća da ga vra­ti do „Ka­ze” ka­ko bi „po­ku­pio” bra­ću Mi­la­na i Stan­ka. Ka­da su do­šli is­pred di­sko­te­ke, pre­ma ri­je­či­ma Bi­go­vi­ća, u vo­zi­lo je ne­po­zvan ušao Ba­o­šić. Op­tu­že­ni je tvr­dio da je sa­znao dan ka­sni­je da je Ko­sać ubi­jen.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com