ZBOG RAZBOJNIŠTVA UHAPŠENA JEDNA OSOBA - Volim Podgoricu

ZBOG RAZBOJNIŠTVA UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetili krivično djelo razbojništvo u pokušaju koje je izvršeno u maju ove godine. Jedno lice je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo ovo krivično djelo, dok je protiv drugog lica podnijeta krivična prijava u redovnm postupku.

 

Naime, službenici CB Nikšić su, 29.06.2017. godine rasvijetili krivično djelo razbojništvo u pokušaju koje je počinjeno na štetu kladionice „Hemingvej“, 16.05.2017. godine oko 21,00 časova, i identifikovali osumnjičene da su počinili ovo krivično djelo A.I. (17) i K.D. (19).  Oni  su, kako se sumnja ovo krivično djelo izvršili na način što su maskirani ušli u kladionicu „Hemingvej“. Jedno lice je, sumnja se, uz prijetnju pištoljem pokušalo od radnice sportske kladionice da otuđi novac, dok je drugo lice stajalo ispred sportske kladionice i na taj način omogućilo da se nesmetano počini predmetno krivično djelo. Zaposlena radnica sportske kladionice je pružila otpor napadaču u cilju sprječavanja izvršenja krivičnog djela, nakon čega se on dao u bjekstvo.

 

O događaju je obaviješten nadležni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se A.I. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je u saizvršilaštvu počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju. Državni tužilac u ODT u Nikšiću je naložio da se protiv K.D.  podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio u saizvršilaštvu predmetno krivično djelo, s obzirom da se on nalazi u ZIKS-u na izdržavanju zatvorske kazne zbog drugih počinjenih krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, saopšteno je iz UP.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com