Medojević „pritvoren” u Parlamentu do daljenjeg - Volim Podgoricu

Medojević „pritvoren” u Parlamentu do daljenjeg

Specijalno državno tužilaštvo još nije izdalo nalog policiji za privođenje Nebojše Medojevića, niti mu je uputilo poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog, saznaju “Vijesti”, ali postoji mogućnost da lider Pokreta za promjene (PzP) ostane u “pritvoru” u prostorijama parlamenta na neodređeno vrijeme, saznaju “Vijesti” 

Policija je juče pretresla Medojevićev stan i prostorije PzP i odnijela kompjutere i poslovnu dokumentaciju, a poslanik Demokratskog fronta (DF) je do zaključenja lista boravio sa kolegama u poslaničkom klubu, gdje se nalaze od preksinoć, kada mu je ukinut imunitet i omogućeno Specijalnom tužilaštvu da vodi istragu i uhapsi ga. 

Izvori “Vijesti” upućeni u razgovore u SDT tvrde da je moguće da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odlučio da za sada ne šalje policiju u “hram demokratije” da tamo uhapsi Medojevića, i možda izazove incidente i sukob sa poslanicima DF-a, koji su obećali da će ga tamo braniti a juče poručili svojim simpatizerima da se za sada ne okupljaju, ali da budu pripravni da dođu pred Skupštinu kada ih pozovu.

Navodno je preksinoć odluka glasila da se uhapsi gdje god se nalazio, ali sada bi mu se to moglo desiti ako i kad napusti zgradu parlamenta.

Iz DF-a su pozvali Stankovića  da primijeni ovlašćenja koja ima po Ustavu i zakonu i, kako je rekao, uradi isto što je uradio u slučaju “Mandića i (Milana) Kneževića” i da ne diskriminiše Medojevića. Stanković je juče novinarima rekao da Tužilaštvo ne može unaprijed najavljivati svoje odluke.

“Policajci su upali u moj privatni stan. Ni sam ne znam šta traže. Žele da uzmu moj kompjuter i ono što ja koristim za svakodnevni politički rad. Došli smo u situaciju da budemo predmet i direktne fizičke represije. Mislim da je ovo već pitanje za Duška Markovića i političku elitu u Crnoj Gori i vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića do koje granice će tolerisati nasilje koje glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić radi na bazi lične mržnje, ličnog odnosa, potpuno neprofesionalno. Svi trpimo veliki teret”, poručio je juče Medojević.

“Uzeli su kućište koje se nalazilo u kancelariji predsjednika Medojevića i vrlo malo dokumentacije. Nijesu rekli konkretno što traže, samo su svu dokumentaciju pregledali. Mada je sva dokumentacija bila u redu, što se tiče Pokreta”, kazao je poslije pretresa zamjenik direktora PzP-a Čel Ismailisufi.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, nakon pretresa  je sa konferencije za medije  poručio da pristalice i “redari” DF-a zovu poslanike i poručuju da su krenuli ka Podgorici da ih brane, ali da im je on poručio da to ne čine. “Želim da ih obavijestim da to ne rade, da sačekaju naš poziv, a mi ćemo, onog trenutka kada to bude potrebno, odavde, ili sa nekog drugog mjesta, pozvati sve građane Crne Gore da krenu prema Skupštini kako bi odbranili mir, zaštitili ustavni poredak i zaustavili državno nasilje koje se odvija nad porodicom Medojevića, PzP i DF”, kazao je Mandić novinarima u parlamentu.  
On je izjavio “da se ubrzano  približavamo crvenim linijama koje smo definisali”. “Ali svakako želimo da upravljamo ovim procesom i krizom koja postoji u Crnoj Gori”, poručio je Mandić. 

Nešto kasnije ispred parlamenta se skupilo tridesetak pristalica DF-a, a Mandić ih je pozvao da se raziđu i ostanu pripravni. “Budite blizu vaših telefona, televizora, medija, ako bude kakva potreba mi ćemo vas pozvati, ne samo vas, nego i one kojima smo poslali poruku da je neophodno da budemo pripravni kako bismo odbranili mir i stabilnost u Crnoj Gori. Danas je napadnut Medojević, sjutra može biti napadnut bilo ko od vas. Mi nismo bezazlena organizacija, niti naivna niti malobrojna, da će 10 ili 15 ljudi rješavati pitanje budućnosti Crne Gore”, kazao je Mandić okupljenima.

Spavali na podu i stolicama, danas dobili dušeke na poklon

Poslanici DF-a u četvrtak su prespavali u Skupštini, a kako su rekli reporteru “Vijesti” neki su spavali na podu, neki na stolicama neki uopšti nisu ni spavali.

Njima su juče u parlament kao poklon stigla dva dušeka na naduvavanje. U prostorijama poslaničkog kluba “Vijesti” su zatekle gotovo sve poslanike u ispijanju jutarnje kafe. Na smjenu su izlazili van parlamenta svi osim Medojevića koji nije napuštao zgradu. Poslanici DF-a i sinoć su ostali u prostorijama svog poslaničkg kluba.

Vijesti

1 komentar

  1. Oh my goodness! a fantastic article dude. Thank you However I will be experiencing issue with ur rss . Do not know why Can not sign up for it. Is there any person acquiring identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com