Ragbi: Crna Gora kreće od Srbije - Volim Podgoricu

Ragbi: Crna Gora kreće od Srbije

Ragbi reprezentacija Crne Gore od sjutra (subota) učestvuje na Evropskom prvenstvu prve divizije u olimpijskoj verziji ovog sporta ragbiju 7.

Crna Gora se nalazi u grupi C sa Srbijom, Mađarskom i Turskom.

Boje Crne Gore sjutra u Bugarskoj braniće Damjan Čelebić, Aleksandar Milosavljević, Dimitrije Čvorović, Mitar Bošković, Goran Vujović, Dušan Vučićević, Marko Andrić, Boško Đikanović, Ilija Glogovac, Elvis Cenaj, Novica Raonić i Srđan Popović. Selektor reprezentavoje je Marko Žeravica, trener Srđan Popović, tim menadžer Danilo Ćeranić a fizioterapeut Aleksandar Nišavić.

Ragbi 7 je “mala” verzija ragbija. Utakmica se igra dva puta po sedam minuta, ali ekipa odigra više utakmica tokom dana.

Izuzetno je zahtjevna disciplina jer podrazumjeva brzinu, snagu i izdržljivost. Na programu je Olimpijskih igara od prethodnih igara u Brazilu.

Prvu utakmicu u 10.50 Crna Gora igra protiv Srbije, drugu u 13.13 protiv Mađarske, a a posljednju u grupi u 16.20 časova protiv Turske.

Sve utakmice grupe mogu se gledati direktno na linku http://www.rugbyeurope.eu/competitions/2017-mens-sevens-conference-1 .

Na prvenstvu postoje još dvije grupe sa po četiri reprezentacije. Reprezentacije koje osvoje prva dva mjesta u grupi, u nastavku razigravaju za gornji dio tabele prve divizije.

Prva dva mjesta u diviziji obezbjeđuju od naredne sezone takmičenje u elitnoj grupi “Trophy”, čiji članovi učestvuju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre. Posljednja dva mjesta vode u niži rang, gdje je Crna Gora bila do prošle godine.

Ragbi reprezentacija na Evropsko prvenstvo ide nakon kratkih i skromnih priprema na Cetinju i djelimično oslabljena, ali ne bez želje da dostojanstveno predstavlja Crnu Gori i ostvari što bolji rezultat.

Ragbi savez za evropska takmičenja nije dobio novac od Ministarstva sporta, a protekle sedmice ni od Komisije za raspodjelu prihoda od igara na sreću, zbog čega je rukovodstvo Saveza samo sakupljalo novac za učešće na ovom takmičenju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com