SDP podržao Medojevića: Marionetski parlament ispunjava želje Vlasnika - Volim Podgoricu

SDP podržao Medojevića: Marionetski parlament ispunjava želje Vlasnika

Marionetski parlament je ispunio još jednu želju svog Vlasnika i mimo demokratskih standarda donio odluku o pritvaranju opozicionog poslanika, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije.

“Po proceduri je mogao iz svoje odluke ukloniti zahtjev za pritvaranje, ali kako progon oponenata autokratiji postaje prvi zadatak to je urušavanje parlamentarizma ušlo u novu fazu. Činjenica je da predlog nije sadržavao adekvatne elemente koji bi ukazivali na krivično djelo koje se poslaniku Medojeviću stavlja na teret, kao i da nije udovoljeno zahtjevu da sjednici prisustvuje tužilac”, navode iz SDP.

Oni navode da sve ukazuje “na još jedno posrnuće marionetskog parlamenta koji je po narudžbi vrha DPS-a postao ugažena institucija lišena bilo kakve uloge sem glasačke mašinerije na usluzi crnogorskoj autokratiji.”

“Trend ubrzanog urušavanja institucija i njihovog kredibiliteta i sve očigledniji selektivan pristup pravosuđa je evidentan. Na jednoj strani imamo od reda zastare i odbacivanje slučajeva kada su u pitanju predstavnici ili ljudi bliski vlastima u višemilionskim aferama dok s druge strane imamo posvećeno pravosudno bavljenje kritičarima vlasti. Ruganje sa pravdom u slučaju Marović koje se dešava na relaciji crnogorska srpska vlast je takodje ordinaran primjer nepravde. Slučaj poslanika Medojevića stoga nije moguće tretirati van konteksta opšteg trenda urušavanja institucija. Nemamo ništa protiv da se na sudu dokaže nečija krivica ili nevinost. Ipak ukazujemo, poput jednog broja predstavnika međunarodne zajednice, na delikatnost ovog slučaja i potrebe njegovog tretiranja sa posebnom pažnjom budući da je autokratska vlast više puta pokazala da umjesto rješavanja duboke krize želi da istu produbljuje ne prezajući ni od izazivanja podjela i sukoba u društvu”, zaključuje se u saopštenju SDP.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com