Brajović o Amfilohiju: Skupština nije ni pozornica ni crkva, zna se red! - Volim Podgoricu

Brajović o Amfilohiju: Skupština nije ni pozornica ni crkva, zna se red!

Priče da je Crna Gora u krizi nijesu dobronamjerne i nepotrebne su, a isto je i sa pričama o građanskom ratu, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

O Amfilohiju: Skupština nije crkva!

Komentarišući to što mitropolitu SPC Amfilohiju nije bio juče dozvoljen ulazak u Skupštinu, Brajović kazao je da se zna da je parlament najviše zakonodavno tijelo.

”Skupština Crne Gore je najviši zakonodavni dom. Nije ni sudnica, ni pozornica, ni crkva”- kazao je Brajović.

”Crna Gora je najviši zakonodavni dom. Nije ni sudnica ni pozirnica ni crkva. Dobrodošlli su svi građani i crkveni veikodostojnoci u skladu sa redom i zakonom. Nisam želio da se pozivam na poslaničke privilegije, zna se radno vrijeme i kućni red”- kazao je Brajović i dodao da se vikned susreti vjernika i njihovih duhovnika pred kamerama mogu održavati van parlamenta.

O Vujanovićevom pozivu Stankoviću

Prvi čovjek parlamenta je, komentarišući dopis predsjednika države Filipa Vujanovića vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću da ne šalje u pritvor lidera PzP-a Nebojšu Medojevića, kazao je da poštuje autonomiju svake grane vlasti.

”Skupština je ukidanjem imuniteta samo omogućila pokretanje krivičnog postupka. Do kraja smo se principijelno odnijeli prema tom poslu. Kako će se neko drugi odnijeti prema tome, to je stvar drugih grana vlasti”- kazao je Brajović.

 (Antena M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com