Brajović: Odnosi sa Makedonijom na najvišem nivou - Volim Podgoricu

Brajović: Odnosi sa Makedonijom na najvišem nivou

Crna Gora je spremna da svoja iskustva u integracijama podijeli sa Makedonijom, sa kojom ima izuzetno dobre odnose, poručio je predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović.

On je novinarima, nakon sastanka sa makedonskim kolegom Talatom Džaferijem, rekao da odnosi dvije države izuzetno dobri.

Posjeta Crnoj Gori prva je međunarodna zvanična parlamentarna posjeta predsjednika Sobranja nakon stupanja na dužnost, a Brajović je istakao da ona predstavlja jasan signal političke volje i iskrenih namjera za nastavljanje najboljih mogućih odnosa između Crne Gore i Makedonije, i doprinos daljem jačanju parlamentarne saradnje dvije države.

On je ocijenio veoma značajnim konstituisanje vlasti u Makedoniji jer je unutrašnja stabilnost od važnosti za nastavak neophodnih reformi u cilju osiguranja evropske i evroatlantske budućnosti.

Brajović je naglasio da Crna Gora, nakon što je postala dio NATO porodice, neumorno radi na ostvarivanju standarda koji su neophodni za članstvo u Evropskoj uniji, što će imati pozitivan efekat na reformske i integracione procese u susjednim zemljama, primarno onim koje dijele viziju integracije u evroatlantske strukture.

“Iskreno podržavamo napredak svih država, a posebno prijateljskih kao što je Makedonija, na putu ka NATO i EU i spremni smo da pružimo svu neophodnu pomoć i ekspertizu”, poručio je Brajović.

Sagovornici su istakli da Crna Gora i Makedonija imaju sadržajnu saradnju u različitim oblastima i potencirali dalje razvijanje i širenje saradnje, prvenstveno u oblasti ekonomije gdje još ima dosta prostora.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com