Mališani iz Kampa na Koniku otvorili sezonu na Veruši - Volim Podgoricu

Mališani iz Kampa na Koniku otvorili sezonu na Veruši

Dječje odmaralište na Veruši otvorilo je vrata prvoj smjeni mališana 22. juna, a 29. je stigla i druga smjena.

U prvoj smjeni su bila i djeca iz Kampa na Koniku čiji je boravak finansirao Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada.

“Djeci romsko-egipćanske populacije iz Kampa Konik obično je neophodna socijalna i materijalna podrška, pa je njih deset boravilo u odmaralištu o trošku Glavnog grada. Oni su to ljetovanje zaslužili kao nagradu za svoj rad i zalaganje tokom školske godine”, rekao je direktor Dječjeg saveza Aleksandar Milošević.

Milošević ističe da je jedna od značajnijih aktivnosti u vezi sa tematskim radionicama na kojima su djeca slušala predavanja o bolestima zavisnosti.

“Organizovana su i tematska predavanja o bolestima zavisnosti kako bi se djeca na vrijeme edukovala o rizicima koje svaka zavisnost nosi sa sobom. Nekima su cigarete, kocka i alkohol na dohvatu ruke, pa je neophodno da kao mladi znaju koliko su to negativni uticaji okoline i odupru se istima”, ističe Milošević.

Mališane prati vaspitač, a prva smjena boravka najmlađih je prošla u zabavnom druženju i učenju.

Svi instruktori koji rade sa djecom prošli su tromjesečnu obuku za taj rad, a u animiranju im pomaže i Klub dječjih instruktora.

Sedmodnevni boravak u odmaralištu košta 110 eura. Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada i ove godine finansira boravak više od 300 djece čiji su roditelji korisnici socijalne pomoći.

“Djeca svoj dan započinju pjesmom prilagođenom uzrastu. Dan provode u šetnji, sportskim aktivnostima, školicama različite tematike… Na programu su i druženja sa animatorima, maskembali, karaoke, izbori za muzičke, likovne, sportske talente”, kazao je Milošević.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com