ŠVERCOVAO CIGARE? - Volim Podgoricu

ŠVERCOVAO CIGARE?

Službenici Uprave policije MUP-a –  Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su danas nadležnom tužiocu protiv jednog lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi, saopšteno je portalu Volim Podgoricu iz Uprave policije.

 

Naime, službenici Odsjeka su 03.07.2017. godine podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M.M. (50) iz Kolašina zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi. On je ovo krivično djelo počinio, kako se sumnja, na način što je u svojstvu lugara u Upravi za šume Crne Gore – Područna jedinica Kolašin bio zadužen za zaštitu šuma na reonu Peščanica – Pčinje, te je nesavjesno postupao ne obilazeći  reon i ne prijavljujući bespravne sječe na ovom području u vremenskom periodu od oktobra 2016. godine do marta 2017. godine. M.M je, sumnja se, dozvolio bespravnu sječu šume u iznosu od 2432,57 m3 drvne mase čime je pričinio štetu Upravi za šume Crne Gore u isnosu od 225.220 eura. On, kako se sumnja, nije izvršio premjer, žigosanje i evidentiranje bespravno posječenih stabala i nije ih evidentirao na terenu i šumi u knjigama evidencije za reon za koji je bio zadužen.

 

Od strane komisije Uprave za šume u gazdinskoj  jedinici Peščanica – Pčinje utvrđena je bespravna sječa koja nije bila evidentirana od strane lugara M.M, ni na terenu, ni u knjigama evidencije, a takođe ne postoje bilo kakvi izvještaji i zapisnici o  bespravnim sječama u ovim odjeljenjima.

 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u  redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi.

 

Službenici Uprave policije će u narednom periodu nastaviti svoje aktivnosti u cilju otkrivanja i  procesuiranja lica odgovornih za bespravnu sječu šume na području Crne Gore kako bi se zaštitio ovaj bitni privredni resurs, kazali su iz UP.

2 komentara

  1. I’m impressed, I must say. Truly rarely must i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail about the head. Your concept is outstanding; the thing is something too few people are speaking intelligently about. My business is happy that we stumbled across this within my search for some thing relating to this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com