LESKOVČANIN POKRADEN DOK JE SPASAVAO DIJETE - Volim Podgoricu

LESKOVČANIN POKRADEN DOK JE SPASAVAO DIJETE

Le­skov­ča­nin I.S. opljač­kan je pre­kju­če na pe­tro­vač­koj pla­ži Lu­či­ce. Pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, za­sad ne­po­zna­te oso­be ukra­le su tom dr­ža­vlja­ni­nu Sr­bi­je sku­po­cje­ne stva­ri dok je spa­sa­vao di­je­te iz mo­ra.

Dok je I.S. pre­kju­če bio na pla­ži, iz­ne­na­da su se, usled ja­kog vje­tra, po­ja­vi­li ve­li­ki ta­la­si. Di­je­te ko­je se u tom mom­en­tu ku­pa­lo po­če­lo je da se da­vi i Le­skov­ča­nin je utr­čao u vo­du ka­ko bi mu po­mo­gao. Lo­po­vi su is­ko­ri­sti­li nje­go­vo od­su­stvo, kao i za­o­ku­plje­nost osta­lih ku­pa­ča dra­mom u vo­di, i ukra­li te­le­fon, sku­po­cje­ni sat i nov­ča­nik u ko­jem je bi­lo ne­ko­li­ko sto­ti­na eura. Ni­ko od oso­ba ko­je su bi­le u bli­zi­ni ni­je vi­dio lo­po­ve.

Cr­no­gor­ska po­li­ci­ja go­di­na­ma ima pro­ble­ma sa uče­stavlim kra­đa­ma na Pri­mor­ju to­kom se­zo­ne. Na uda­ru lo­po­va naj­če­šće su stra­ni tu­ri­sti. Raz­boj­ni­ci obi­ja­ju pro­sto­ri­je u ko­ji­ma bo­ra­ve ti tu­ri­sti, a ne­ri­jet­ko su na me­ti pljač­ka­ša i dok su na pla­ži.

Ta­ko­đe, če­sta je i po­ja­va da stra­ni dr­ža­vlja­ni ko­ji to­kom lje­ta do­đu na Cr­no­gor­sko pri­mor­je pljač­ka­ju ku­će u raz­li­či­tim gra­do­vi­ma. Po­da­ci po­ka­zu­ju da je me­đu lo­po­vi­ma sve vi­še ma­lo­ljet­ni­ka i že­na.

Pret­hod­nih go­di­na na uda­ru su naj­če­šće bi­le osa­mlje­ne ku­će i vi­ken­di­ce. Osim to­ga, me­ta lo­po­va su i objek­ti u ko­ji­ma ima sta­na­ra. Za­jed­nič­ko za sva ova kri­vič­na dje­la je ta­ko­zva­no ti­po­va­nje. Na­i­me, lo­po­vi u ve­li­kom bro­ju slu­ča­je­va ima­ju po­ma­ga­ča iz kom­ši­lu­ka ko­ji im ja­vi ka­da je ne­ki stan u ko­jem ima vri­jed­nih stva­ri pra­zan i ka­da je po­go­dan mo­me­nat za kra­đu. Osim to­ga, lo­po­vi da­ni­ma obi­la­ze ku­će osma­tra­ju­ći si­tu­a­ci­ju i če­ka­ju po­go­dan mo­me­nat za kra­đu. Ve­ći­na kra­đa za­vr­ši se otu­đe­njem vri­jed­nih stva­ri.

Na sa­mom po­čet­ku se­zo­ne, ka­ko sum­nja­ju u po­li­ci­ju, ma­lo­ljet­ni N.P. (17) iz Pod­go­ri­ce po­či­nio je de­set kra­đa na pod­ruč­ju Bu­dve. Sum­nji­či se da je ukrao de­set mo­bil­nih te­le­fo­na, oko 820 eura i 30 ku­na, kao i lič­na do­ku­men­ta.

Na uda­ru dr­ža­vljan­ki Ru­mu­ni­je i Sr­bi­je ne­dav­no se na­šla i Si­mo­ni­da Kor­dić, po­sla­nik DF-a. Zbog sum­nje da su iz nje­ne ku­će ukra­le na­kit vri­je­dan oko 4.000 eura, uhap­še­ne su Ru­mun­ka Ele­na Ti­can  i dr­ža­vljan­ka Sr­bi­je Da­na To­šić, ko­jima je zbog tog dje­la od­re­đen pri­tvor. Ru­mun­ka je ra­ni­je sa­slu­ša­na u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Her­ceg No­vom, dok je To­ši­će­va bi­la u bjek­stvu, a uhap­še­na je ka­da je po­ku­ša­la da iza­đe iz Cr­ne Go­re.

Pret­hod­ne go­di­ne li­si­ce na ru­ke sta­vlje­ne su i dvje­ma dr­ža­vljan­ka­ma Bu­gar­ske ko­je su na Pri­mor­ju po­či­ni­le vi­še kra­đa. Osim pro­va­la u sta­no­ve, one su kra­le i stva­ri u bu­ti­ci­ma. Na­kon Pri­mor­ja, pre­šle su i u Pod­go­ri­cu.

(Dan)

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com