Mihailo: Amfilohije želi da nas stavi u položaj beogradskih kmetova - Volim Podgoricu

Mihailo: Amfilohije želi da nas stavi u položaj beogradskih kmetova

 
 

Mitropolit SPC-a Amfilohije hoda putem izdaje domovine, u interesu velikosrpskih centara moći, i želi Crnu Goru da dovede u status beogradske kolonije a nas u položaj beogradskih kmetova, kazao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Prekjuče, pred Skupštinom, tokom posjete političarima DF-a, mitropolit SPC-a Amfilohije poručio je da Crnogorci trebaju da idu putem Svetoga Petra Cetinjskoga.

“A on lično ne ide tim putem, nego hoda putem izdaje domovine, u ineteresu velikosrpskih centara moći, i dovođenja zemlje u status beogradske kolonije a nas u položaj beogradskih kmetova”, kazao je Mihailo poslije liturgije u crkvi Svetoga Ivana Crnojevića na Cetinju.

Amfilohije je prekjuče, takođe, poručio da se Crna Gora ne može graditi na podjelama na četnike i partizane i bjelaše i zelenaše.

“To nije podjela na četnike i partizane nego na domoljube i izdajnike domovine u interesu stranih sila”, istakao je Mihailo.

On je prokomentarisao i Amfilohijevu izjavu da je mjesto beogradskoga mitropolita u crnogorskoj Skupštini.

“Ali je zaboravio da kaže da su tu Skupštinu, državu i Crnogorsku crkvu, svojevremeno bili ukinuli takvi kao što je on i njegova politička pastva. Na sreću, država se napokon odlučila da mu stavi na znanje da ona vrši suverena prava u ovoj zemlji, i zapriječila mu je ulaz u Skupštinsko zdanje”, naveo je Mihailo.

Prema njegovim riječima, crnogorska opozicija, koju lično predvodi Amfilohije, pravi političke platforme u metropolama stranih država, koje ugrožavaju suverenitet ove zemlje, i predstavljaju antiustavnu djelatnost koja se goni po službenoj dužnosti.

“Dok se iz Srbije čuju glasovi o ugroženosti Srba što je najobičnija podlačka politika beogradskih centara moći kojom se podstiču domaći velelizdajnici da izazovu sukobe i u njima kompromituju državu.. Takvom politikom su se već služili tokom građanskoga rata u bivšoj Jugoslaviji, podstičući zaraćene strane na rat do istrebljenja, zbog čega je Amfilohije trebao da završi na Haškom sudu”, tvrdi Mihailo.

Kako je naglasio, te velikosrpske partije ne žele da napušte ideju Srbje kao glavne sile čiji interesi treba da budu primarni u zemlji, i njih kao političkih okosnica države Crne Gore, čemu se moramo suprostaviti.

“Na kraju se pitam, kada će pod udar zakona doći, ne samo kriminalci i korupcionaši iz državnoga aprata, nego i takvi iz Srpske crkve koji su korumpirali državnu upravu, da bez pravnoga osnova upisuje crkvenu imovinu na Beogradsku patrijaršiju, i da presudjuje u sporovima oko crkvene imovine na štetu Crne Gore?”, pitao je Mihailo.

www.cdm.me

2 komentara

  1. Tooo vladiko, diko nasa! ada nece valjda beograCki pashaluk da ni vlada! pih, bolje je u nato bit sluga, i niko i nista, no sa rusljima i srbljima !!! ua mandicu medojevicu uaaaa! To vladiko, treba te stavit za ministra policije da uvedes red dje treba! ne no bolje mjesto katnica, za tuzioca, jer je previse blag! Treba nam neko ka ti vladiko, diko nasa! Evivva dps!!!!

  2. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read? Miss feather hair extensions

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com