Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao područje zahvaćeno požarom - Volim Podgoricu

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao područje zahvaćeno požarom

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao je danas sa predsjednicom opštine Tivat Snežanom Matijević područje Luštice koje je zahvatio požar.

Ovom prilikom ministar Nuhodžić je kazao da je, shodno informacijama nadležnih službi sa terena, situacija već stavljena pod kontrolu, te da će, ako sve bude teklo planiranom dinamikom i ako vremenski uslovi budu išli na ruku, požar u potpunosti biti ugašen do sjutra.

Ministar je zahvalio predstavnicima svih službi koje su predano radile na terenu, kako bi se požar ugasio– od lokalnih službi zaštite i spašavanja, službenika Direktorata i pilota Avio-helikopterske jedinice MUP-a, do dobrovoljnih vatrogasnih društava, građana i privatnih preduzetnika koji su sve vrijeme zajednički davali doprinos u ovoj akciji. Najvažnije je, kako je kazao ministar, da su sačuvani ljudski životi i objekti na lokaciji zahvaćenoj požarom.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore sve vrijeme je u komunikaciji sa službama na terenu i koordinira akcijama, a kako je kazao ministar, avionii MUP-a letjeli su kada je to shodno procjeni lokalne službe zaštite i spašavanja Tivat to bilo potrebno i kada su to vremenski uslovi dozvoljavali.

Aktivnosti na saniranju požara u opštini Tivat pokazle su da sistem zaštite i spašavanja u Crnoj Gori funkcioniše dobro i usklađeno, te da su aktivnosti koordinisane kvalitetno, kako od strane lokalnih službi zaštite i spašavanja, tako i od strane Direktorata za vanredne situacije, u dijelu njegovih nadležnosti, zaključio je ministar.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com