Najbolji načini da se naspavate tokom ljeta - Volim Podgoricu

Najbolji načini da se naspavate tokom ljeta

Koliko god voljeli ljeto, ono donosi i neke neugodne stvari – svi gledaju samo kako se rashladiti, posebno tokom noći jer nije preporučljivo da klima radi non-stop. Stručnjak za spavanje dr. Neil Stanli savjetuje što činiti da vam ljetne noći ne bi postale noćna mora.

Prozori neka uvijek budu zatvoreni, a zavjese navučene

Sobe se obično najviše pregrijavaju kroz prozore, zato je najpametnije rješenje spriječiti sunčeve zrake od ulaska kroz njih. Ako ste u mogućnosti, što duže držite prozore zatvorenima i zamračenima. U teoriji, nije loše noću ih otvoriti kada je temperatura ugodnija, ali to zavisi od područja gdje stanujete. Ako je vani bučno, to nije dobra ideja.

Stavite led ispred ventilatora

Za ovaj ste trik vjerojatno već čuli, ali vrijedi ponoviti da je jeftinije i zdravije rješenje noću od uključenog klima-uređaja. Napunite boce vodom i držite ih u zamrzivaču tokom dana, a uveče ih postavite ispred uključenog ventilatora. Pazite samo da zrak ne struji ravno u vas. Ovo je odličan način za spuštanje tjelesne i temperature vazduha u spavaćoj sobi.

Nemojte spavati goli

Iako se naizgled čini da će vam biti manje vruće ako nemate ništa na sebi, to je tek mit. Pamučne pidžame skupljaju na sebe znoj i tako pomažu da se riješite vrućine, a i nećete na sebi imati onaj neugodan ljepljivi osjećaj. Spavanje bez odjeće može biti opasno ako se tokom noći temperatura u sobi spusti previše pa može doći do pothlađivanja.

Držite čaršave u frižideru

Ova egipatska metoda možda se čini ludom, ali bićete više no zadovoljni kada uveče legnete u rashlađen krevet. Neka čaršavi nekoliko sati prije spavanja odstoje u frižideru, samo pazite da nisu vlažni. Prije odlaska u krevet, izvadite ih i namjestite na uobičajen način. Ova metoda čini čuda za spavanje ljeti.

I čarape stavite u frižider

Ovo izgleda kao čudna alternativa grijanju donjeg veša u mikrotalasnoj zimi, ali zapravo pomaže da bolje spavate. Hlađenje ekstremiteta pospješuje snižavanje tjelesne temperature i djeluje umirujuće uveče. Na isti način možete rashladiti i donji veš.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com