PATRIOTIZAM SE NE UČI U ŠKOLI, ILI GA IMAŠ ILI NEMAŠ… - Volim Podgoricu

PATRIOTIZAM SE NE UČI U ŠKOLI, ILI GA IMAŠ ILI NEMAŠ…

 

Selektor Bosne i Hercegovine Duško Vujošević bio je razočaran zbog odluke nekoliko košarkaša da ne igraju za nacionalni tim ovog ljeta i kazao da se patriotizam ne uči u školi.

Komšije čeka prvi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a u timu neće biti NBA zvijezda Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića, kao i iskusnih igrača poput Nemanje Gordića i Elmedina Kikanovića.

“Ponos i patriotizam se ne uče u školi i na treningu, ili ga imaju ili nemaju. Treba svi ti igrači da objasne i da ih pitate šta imaju važnije da rade ovog momenta osim da igraju za reprezentaciju. Naravno Savez ima mehanizme, da pronađe određene stvari za one koji nisu zainteresovani da igraju, da im bude komotnije da igraju nego da ne igraju. Ne bih volio da je bilo ko ovdje na silu, Savez mora da se oglasi da zauzme neki stav”, rekao je crnogorski stručnjak.

Bivšem treneru Partizana naročito je zasmetala odluka Mirze Teletovića da ne bude ovog ljeta sa reprezentacijom.

“Svi NBA klubovi savjetuju igračima da ne igraju za reprezentaciju, ali i Gasolu je to savjetovano, pa je igrao. Teletović je u poznim godinama, dao je reprezentaciji dosta i trebao je ljepše da se oprosti nego što je to bilo na kraju”, istakao je Duško Vujošević.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com