ANKETA O PLANOVIMA ZA BLOK V: Građani nedovoljno informisani - Volim Podgoricu

ANKETA O PLANOVIMA ZA BLOK V: Građani nedovoljno informisani

Anketu grupe „Ko, ako ne arhitekt” (KANA)  za utvrđivanje stava javnosti o pitanjima koja se odnose na izgrađeni i neizgrađeni prostor u Bloku pet popunilo je preko 700 građana.

“Tokom prethodne dvije nedjelje vršeno je anketiranje građana putem elektronskih medija o pitanjima koja se odnose na izgrađeni i neizgrađeni prostor u Bloku 5. Anketa je naišla na neočekivano veliki odziv građana, preko 700 ljudi je već učestvovalo. Od toga je preko 150 građana dalo korisne komentare o tome kako Blok 5 učiniti boljim mjestom za život“, rekla je dr arhitekture Milica Vujošević, koja je  rukovodilac  projekta.

 Ona je kazala da će anketiranje  biti aktuelno do kraja  sedmice, nakon čega će rezultati ankete biti predstavljeni na javnoj tribini u subotu. 

“Cilj  javne tribine ili radionice je edukacija građana o temama za koje postoji interesovanje, zatim formulisanje stavova i predloga građana za poboljšanje prostora, te načina kako postupiti dalje sa predlozima i aktivnostima”, kazala je Vujošević.

Iz KANE su istakli da će  akcenat na tribini biti  uređenje ugla Bulevara Mihajla Lalića i Bulevara Džordža Vašingtona u Bloku 5, na kome je planirana izgradnja solitera „Milenijum“ od 25 spratova. 

Tribina će početi u deset časova u  hotelu „Best Western Premier”.

 “Na osnovu dosadašnjih rezultata ankete zaključuje se da su građani nedovoljno upoznati sa planovima koji važe na njihovom području, ali da bi željeli da budu više uključeni u pitanja uređenja svog okruženja. Takođe, primjetno je da građani žele da diskutuju o problemima i predlažu načine za njihovo rješavanje. U tome se prepoznaje uloga KANA, koja će njihove stavove uobličiti i na kraju projekta prezentovati javnosti i donosiocima odluka” rekla je Vujošević.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com