Opština: Pri kraju rekonstrukcija bine na terasi KIC-a “Budo Tomović” - Volim Podgoricu

Opština: Pri kraju rekonstrukcija bine na terasi KIC-a “Budo Tomović”

Rekonstrucija bine na terasi Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u Podgorici je u toku i očekuje da će biti završena do kraja iduće nedjelje, saopšteno je iz Opštine.

Kako su naveli, na saniranju KIC-a “Budo Tomović” je samo tokom prethodne godine u tehničku infrastrukturu investirano 90 hiljada eura, u okviru koje je izvršena rekonstrukcija sistema scenske mehanike na velikoj sceni i radovi na zamjeni kompletnog sistema grijanja i hlađenja u Velikoj sali.

“Radovi su obuhvatali montiranje 16 novih cugova, poštujući najsavremenije standarde scenske tehnike. Dio sistema je automatizovan, što je novina. Rekonstrukcijom sistema scenske mehanike umnogome su unaprijeđeni tehnički uslovi za izvođenje programa. Radovi na kompletnoj sanaciji sistema scenske mehanike nastavljeni su, u manjem obimu, i u 2017. godini i za tu namjenu u iz budžeta KIC-a izdvojeno je 9.000 eura. Takođe, ove i prethodne godine nabavljena je zvučna i svjetlosna oprema, i time poboljšan sistem rasvjete i tona,” saopštili su iz Glavnog grada

U okviru kapitalnih izdataka za 2017. godinu, navode, opredijeljena su sredstva u visini 75.000 eura za rekonstrukciju Dodest sale u kojoj se takođe održava veliki dio programa, pa je u toku prikupljanje dokumentacije za raspisivanje tendera.

“Posljednji program na terasi KIC-a je realizovan početkom jula prošle godine, a KIC je inače tokom prethodnog perioda izlazio u susret velikom broju inicijativa i predloga, pa je samim tim na terasi organizovan niz manifestacija i koncerata. Kada je riječ o održavanju bine, KIC se tim povodom obratio nadležnoj službi Glavnog grada zbog procjene stanja i utvrđivanja eventualnih nedostataka koje je potrebno otkloniti, kako bi se bina mogla koristiti,” zaključili su iz Opštine.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com