KOD PRIVATNIKA ZA LJEKOVE NA RECEPT TEK OD JESENI - Volim Podgoricu

KOD PRIVATNIKA ZA LJEKOVE NA RECEPT TEK OD JESENI

 

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić kazao je za Pobjedu da očekuje da će do kraja ovog mjeseca, ukoliko bude teklo sve prema planiranim aktivnostima, biti raspisanjavni poziv za uključivanje privatnih apoteka u sistemjavnog zdravstva.

Prema njegovim riječima, u Fondu se privodi kraju nadogradnja softverskog rješenja koja je bila neophodna kako bi projekat zaživio.

Uprkos tome, kako kaže Čirgić, nije realno očekivati da građani tokom ovog, ali ni narednog mjeseca mogu po lijek na recept ići i u privatnu apoteku.

“Došlo je do nesporazuma u pojašnjenju. Sam projekat ima dvije faze. Prva koja se sastoji u pripremi za raspisivanje javnog poziva i druga koja slijedi je sam tok javnog poziva (koji traje do 30 dana), zatim ocjena ispunjenosti uslova traženih pozivom i na kraju potpisivanje ugovora”, kazao je Čirgić.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović u ponedjeljak je saopštio da sve ide planiranom dinamikom osim tehničkog detalja koji se tiče dorade softverskog rješenja koje će da se primjenjuje u privatnim apotekama i izrazio očekivanje da će sve procedure biti okončane u julu.

Projekat „Sa receptom i u privatne apoteke“ sprovođen je i 2015. godine. Fond za zdravstvo u martu te godine potpisao je ugovor o izdavanju ljekova na recept sa 107 privatnih apoteka, a u Crnoj Gori registrovano je njih 250.

U oktobru iste godine, međutim, upravni odbor Fonda odlučio je da raskine ugovore. Razlog je bio nedostatak novca, jer je privatnicima već tada bio uplaćen predviđeni iznos za 2015. Protiv nastavka projekta bio je i tadašnji ministar zdravlja dr Budimir Šegrt.

Pobjeda

1 komentar

  1. Thanks so much for providing individuals with an extraordinarily pleasant chance to read in detail from this blog. It is usually very cool and packed with amusement for me personally and my office friends to visit your blog minimum thrice a week to read through the new items you have. And lastly, we’re actually pleased with all the surprising knowledge you serve. Certain two tips on this page are in truth the best we’ve ever had.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com